Berk sonuçtan hiç memnun değil

09 Ağustos 2024 11:34

Onvo ov42250 model numaralı ürünü kullanmaktayım ve Android TV /Netflix vs. Görselleri ile satılan bu ürünü kullanıma başladığımda Android TV arayüzü yerine Smart TV adında Onvo tarafında geliştirilen bir uı ile karşılaştım ve Android TV alan biri olarak bu uı yerine Android tarafından sunulan arayüzü kullanmak istedim ama buna Onvo hiçbir şekilde kullanım olanağı tanımamış.

Devamında Netflix uygulaması kullanmak istediğimde Onvo nun kendi uygulama mağazası ile indirdiği Netflix uygulamasının kumanda yön tuşları ile herhangi bir tepki vermediği için kullanamadım. Bende Google Play üzerinden normal Netflix kurdum burada hem uygulama sunulan son sürümü ile çalışıyor hem daha hızlı ve stabil bir şekilde kullanım imkanı sunuyordu. (örn QR ile login vs.) fakat 1 gün kullanım sonunda bu uygulamada da bu cihazda hesabınızı kullanamazsınız benzeri bir uyarı alarak uygulamanın kullanımı Netflix tarafından engellendi. (bu bence tamamen lisans kaynaklı diye düşünüyorum. Android TV uı olmaması da bundan kaynaklı bence).

Ben bu sorunları 01.08.2024'de teknik destek ekibine ilettim. Bana bir mail atacaklarını bunun ile Onvo tarafından sağlanan Netflix uygulamasını güncellemem gerektiği genel bir sorun olduğu bilgisi verildi.
Zar zor maili iletmelerini sağladım fakat gelen mail ürün seri no vs. Bilgilerini benden talep eden bir maildi ve herhangi bir güncelleme dosyası içermiyordu. Bende 02.01.2024'de bu mailde talep edilen bilgileri ileterek. Bir tüketici olarak hak kaybına uğradığımı ve ürünün satılırken belirtilen özelikleri karşılamadığını sorun çözülmez ise yasal olarak hakkımı arayacağımı yazılı olarak ilettim.

07.08.2024'de mailime hala dönüş yapılmadığı ile ilgili tekrar mail attım. Yine dönüş olmadı. Bugün tekrar destek ekibini aradığımda daha 2. Saniyede derdimi anlatamadan yoğunluk var size dönüş yapılacak dendi ve benim arkadaşın telefonu kapatmasını engellemem sonucu mail adres bilgimi istemesini sağlayabildim ve yoğunluk var ama aciliyet bildireceğim diyerek telefonu kapattı.
Nasıl bir teknik destek anlamıyorum arıyorsunuz daha sizin herhangi bir bilginizi almadan, sorunu dinlemeden telefonu yüzünüze katmaya uğraşıp siz tepki verince yalandan 10 sn. Telefonda durup suratınıza kapatılıyor.

Onvo ile ilgili Tüketici Hakem Heyeti yolu ile yasal süreç başlatacağım. Onvo Android TV alıp hiçbir özelliğini kullanamama ve teknik destek ekibindeki arkadaşların lakayıt tavırları için çok teşekkür ederim!

09 Ağustos 2024 11:37 (Şikayetten 3 dakika sonra)
09 Ağustos 2024 11:44

Sevgili Müşterimiz, Ben Şikayet Yönetim departmanından Zeynep. Şikayetiniz ile ilgili sizleri aradık fakat ulaşamadık. Yaşamış olduğunuz sorun ile ilgili Müşteri İletişim Merkezimizi arayabilirsiniz. ONVO Müşteri İletişim Merkezi

09 Ağustos 2024 13:22

Zeynep Hanım Merhabalar herhangi bir arama kaydı görünmemekte ve telefon üzerinden bende yazılım danışmanlığı yapan biri olduğum için her zaman erişilebilir durumdadır. Tekrar iletişime geçebilirseniz benimle sevinirim.

09 Ağustos 2024 19:16

Kimse aramıyor ama sırf cevaplandı görünmesi için aranmış gibi yapılıyor hala da ne yazıma cevap veren ne de arayan var.

11 Ağustos 2024 16:35
onvo-android-tvde-netflix-sorunu-1.jpg

Sorun ne yazık ki devam etmektedir. Ek olarak dünden beri Google Play store da çalışmıyor artık sorun üstüne sorunlar çıkmaya devam ediyor.

Meliha
Meliha

Merhaba sorun çözüldü mü acaba bizim de aynı problemimiz var fakat ulaşamıyoruz.

Berk

Maalesef karşıda muhatap olmadığı için ve yaşadığımız sorun zaten yıllardır bu TV'lerde olan Onvo tarafından bilerek yapılan bir lisanslama ve Google Play protect sertifikası olmaması sorunu olduğu için tek çözüm iade ve tubis üzerinden yasal süreç başlatmak gibi duruyor ben yasal süreç başlatacağım hafta içi.

Cihan sonucu yetersiz buldu

Cihan