Burak sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes Eqe Menzil Ve Değer Kaybı

Mercedes Eqe Menzil Ve Değer Kaybı
11 Mayıs 2024 23:03

Ağustos 2023 yılında Mercedes online mağazasından Mercedes-Benz EQE 350 4MATIC marka araç satın aldım. Aracın opsiyonlanan fiyatı 3.950.000 TL idi. Bir hafta sonra Ankara'daki Mercedes bayilerinden aradılar ve araca 180.000 TL zam geldiğini söylediler. Buna rağmen aracı satın aldım. Alırken bana söylenen menzil 570 km idi. Ancak hiçbir zaman bu değerlere ulaşamadım. Menzil 360 km'yi geçmedi. Servise gittiğimde bunun için yapabilecekleri herhangi bir şey olmadığını belirttiler. Bunun üzerine aracı satmak istedim. Henüz bir yıl bile dolmadan araç yaklaşık %25 değer kaybetti. Şu an aracın piyasa değeri 3.300.000 TL. Mercedes tarafından yaşatılan bu zararı kim karşılayacak? Satarken yüksek fiyatlardan satıp, daha sonra aracının arkasında durulmaması kabul edilemez. Servisteki çalışanların 360 kilometre menzilin gayet yeterli olduğunu söylemeleri de üzücü. Mercedes'in elektrikli araçları konusunda yaşadığım bu deneyimden dolayı pişmanım.

13 Mayıs 2024 08:10 (Şikayetten 1 gün sonra)

Burak bey arabayı ne yaptınız

Ozan
Ozan

Mercedes TR satış politikası yüzünden tüm elektrikli araç müşterileri %50 zarar etti. 2022 170bin euro olan aracın 2024 sıfırı 3900. Klasik e serisinden %40 pahalı iken şimdi %20 daha ucuz. Yeni alacaklara uyarıdır

Erman
Erman

Aynı araçtan bende de var %100 ile yola çıkıp İstanbul Edremit arası 100-110 km hızla gittiğimde 445km yapıyorum vardığımda %15 - %20 şarj kalıyor. Tesla Model y LR ile aynı şartlarda %5 - %10 kalıyor. Elektrikli araçlarda yüksek hızlara çıktığınızda tüketim inanılmaz artıyor. Kullanım alışkanlığınızdan bu menzili görüyorsunuzdur. Elektrikli araçları fosil yakıt araç gibi kullanmamanız gerekiyor.

Dinç sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes Eqe 350 4Matic Şarj Arızası

27 Mart 2024 13:54
Doga sonuçtan memnun değil

22 Haziran 2023 16:25
Öner sonuçtan hiç memnun değil

11 Ekim 2023 01:34