17 Mart 2024 21:25

Size aracımı ilk aldığım süreci paylaşacağım, değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum. 2016 model C200d AMG paket Mercedes marka araç aldım. Aracımın bütün bakımlarını yetkili servislerde yaptırdım, ta ki aracım 150 bin km'de diferansiyel arızası verene kadar.

Arabamdan sesler gelmeye başladı, hemen yetkili servise götürdüm. Oradaki arkadaşlar, aracı bırakmam gerektiğini ve arıza tespiti için ücretli işlem yapılması gerektiğini söylediler.

Ücretin sabit olmadığını ve tespit edildiğinde saatlik ücret olarak yansıtacaklarını belirttiler. Buna karşı çıktım ve ücreti sabit tutmalarını istedim, kabul etmediler. 1 saatlik tespiti 7 saat ücret olarak yazacaklardı. Bu noktaya kadar arabamı yetkili servisten başka bir yere götürmemiştim.

Özel bir servise götürdüm ve ustam arızayı 15 dakikada tespit etti. Diferansiyelin dişlileri dağılmıştı. Hızlıca aksiyon alarak değiştirdik ve arıza düzeldi. Altı ay sonra, arıza lambası yanmadan motor arızası yaşadım. İzmir Mengerler'e götürdüm. İçeriden gelen ses üzerine tahmini 600 bin masraf veya sandık motor değişimi gerektiğini, 750 bin olacağını söylediler.

Düzenli bakım yapılan bir araçta bu durumu kabul edemedim. İstanbul'da bir tanıdık vasıtasıyla aracımın motorundaki yatak ve blok çatlak problemi tespit edildi. Toplam 220 bin ödeyerek motoru değiştirdim.

Bu marka ve servis anlayışıyla karşılaşmak beni şaşırttı. Mercedes gibi bir araçta 160 binde diferansiyel, 200 binde motor değişimi yaşanması inanılır gibi değil. Mevcut araba elimde ve artık bu araçtan soğudum. Başka bir marka araç almayı düşünüyorum. Asla Mercedes marka bir araç almam. Müşterisine karşı sorumluluklarını bir yana bırakın, aracına ve marka değerine saygı göstermeyen firma. Yaşadığım deneyim bunun bir örneğidir.

18 Mart 2024 05:32 (Şikayetten 8 saat sonra)
Ali
Ali
18 Mart 2024 16:12

Arkadaşım zaten Markanızın ve sattığınız ürünü kullandım, ben yaptım o hatayı, yaşadığım sıkıntıları yazmaya çalıştım, gerçi çok fazla bu tür problem ile uğraştığınızı düşünüyorum. O da sizin şansızlığınız. Ben başkaları da düşmedin bu hataya diye yazdım

Mercedes-Benz 2016 C200d AMG Sönmeyen Motor Arıza Lambası

07 Haziran 2024 16:01
Bilal sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes-Benz C200 Servis Bakımından 151 Km Sonra Motor Mekanik Hasarı!

27 Ağustos 2023 19:26

Mercedes Sizi Servis Dostu Yapar, Ailenizi Servis Kadar Görmezsiniz.:)

03 Ekim 2023 19:11

23 Haziran 2023 15:50
Şaban sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes'in Güvencesi Altında Yolda Kaldık: Kronik Sorun Ve Hayal Kırıklığı

10 Ekim 2024 19:17