Mercedes-Benz Garanti Sorunu Ve Devirdaim Parçası Problemi

22 Kasım 2024 02:2619.879

01/07 tarihli trafik çıkışlı 2022 model W206 Mercedes-Benz C200 4MATIC 204ps AMG araç satın aldım, 04/11/2024'de galeriden.

Aracımın bütün bakımları yetkili serviste yapılmıştır, benden önceki sahibinde. 15.000, 30.000 ve 45.000 km bakımları, aracı aldıktan sonra 60.000 km bakımı için yetkili servis Nefesoğulları Mercedes-Benz Maslak servisine aracımı götürdüm ve b bakımı yapılacağını ayrıca motor soğutma devirdaim parçasının su kaçırdığını, değişmesi gerektiği söylendi.

Ben de 67.000 km'de, daha 2 yaşındaki aracın devirdaim parçası nasıl su kaçırır diye bir araştırma yaptım. Bu parçanın fabrikasyon olarak hatalı olduğu ve birçok kullanıcının bu parçayı garantiden serviste değiştirdiğini sosyal platformlardan ve gruplardan öğrendim ve yetkili servise parçanın garanti kapsamında değişmesini talep ettim.

Servis, aracın garantisinin 01/07/2024 tarihinde bittiğini söyleyerek ücret karşılığı bu parçayı değiştirdi ve 20.186,00 TL bir bedel ödedim. 2 yıl sınırsız km garantisi veren Mercedes-Benz firması, daha benim 67.000 km yapmış ve bütün bakımlarını yetkili serviste yapılmış olmasına rağmen garanti kapsamına almadı.

Aracımı ek garanti yapmak istediğimde, 01/07/2024 tarihinde garantiden çıktığını bana ilettiler. Açıkçası ben gerekli miktarı ödemeyi kabul etmeme rağmen bu haktan mahrum oldum. Bu konuda sizlerin de bir kolaylık göstererek bu sorunun da çözülmesini istemekteyim. Kaldı ki bu aracın ilk sahibi olmadığım ve sırf Mercedes-Benz tutkumdan dolayı da her şeyi göze aldım.

Burada Mercedes-Benz kalitesinden bahsedersek, birçok X markanın otomotivlerinde devirdaim parçasının 60.000 km'de bozulduğu görülmemiştir. Hatalı olan parçanın değişimi için benden alınan ücretin tamamının iadesini talep etmekteyim.

24 Kasım 2024 13:03 (Şikayetten 2 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Ürün ve servislerimiz ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz tüm konularda size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak talebinize bu platform üzerinden yanıt veremeyeceğimizi belirtmek isteriz. Bize ileteceğiniz tüm konuları titizlikle inceleyip, size en kısa sürede dönüş sağlayacağız. Saygılarımızla, Mercedes Benz Otomotiv Tic. ve Hizmetler A.Ş.

Tayfun
24 Kasım 2024 15:07
Eki aç

Aracın üzerinden çıkan fabrikasyon parçayı paylaşıyorum, kutu ise servisin yeni taktığı ürünün kutusudur.

Mercedes-Benz 2023 Model Sıfır Glc Motor Çatlağı

13 Eylül 2023 13:5820.373

Haziran ayında sıfır aldığım 2023 model glc aracım aldıktan 15 gün sonra 1027 km'de iken soğutma maddesi ilave edin. Arı...

4 Destek

Mercedes'in Sözde Garantisi

18 Mayıs 2024 17:1714.135

2022 model yasal garantisi dahilinde olan C200 4MATIC Edition 1 AMG aracımın ön takımından gelen sesle ilgili üç kez Mer...

Mercedes Benz W206 İle Yaşanan Hayal Kırıklıkları

7 Kasım 2024 11:3431.755

Mercedes Benz W206 c200 4Matic 45.000 km aracımda yaşadığım trajik olaylar! Samsun Mengerler, Mercedes Benz Türkiye ve ...

Mercedes Benz W206 İle Yaşanan Hayal Kırıklıkları

Halil
Mercedes-Benz En Basit Plastik Parçası Bile Sorun

Mercedes-Benz EnBasit Plastik Parçası Bile Sorun

İsmail
Mercedes-Benz Samsun Mengerler Servis Problemi, Servisteki Aracımı Sürtmüşler!

Mercedes-BenzSamsun Mengerler Servis Problemi, Servisteki Aracımı Sürtmüşler!

Mesut
Mercedes-Benz Eqb Araçta İklimlendirme Problemi