Elvan sonuçtan hiç memnun değil

LG Çamaşır Makinesi Sorunları Ve Tüketici Hakları Mücadelesi

LG Çamaşır Makinesi Sorunları Ve Tüketici Hakları Mücadelesi
16 Aralık 2024 17:31

LG F4V9BCP2EE marka kurutmalı çamaşır makinesini sorunları yüzünden Tüketici Hakem Heyeti'ne gittim. Kazandım. Ancak yasal süre dolmasına rağmen usulsüz olarak Tüketici Hakem Heyeti'ne mail atılmış ve beni bekletmektedirler. Paramı iade etmiyorlar. 1 haftadır oyalıyorlar. İcra takibi başlatacağım. LG gibi bir firmaya yakışmadı. Ki televizyonum LG idi. Bir daha LG almayacağım yapılan bu durumdan dolayı. Kimseye önermiyorum. Bilirkişi raporu aşağıdadır.

LG F4V9BCP2EE model numaralı makinenin ana kart yazılımının hatalı olması nedeni ile; devir kontrolü ve ısıtma kontrolünü hatalı olarak yaptığı görülmüştür. Makine yazılımsal olarak ısıtma derecesini normalin üzerinde aşmakta ve kurutma devrinde devir hızını ayarlayamadığı için cihaz sesli çalışmaktadır. Netice: Yukarıda maddelerle ve açıklıkla arz ve izah etmeye çalıştığımız üzere: 1) Ürün dosya muhteviyatından da anlaşıldığı üzere hizmet yetersizliği söz konusudur. 2) Tüketici müracaatını da süresinde yapmıştır. Zaman aşımı yoktur. 3) Üründe kullanıcı hatası olabileceği görüşü hakim olmamıştır. 4) Bedel iadesini içeren sözleşmeden dönme şartları oluşmuştur. 5) Ürün gizli ayıplı maldır. Hakem Heyetinin takdirlerine saygı ile sunulur. İş bu rapor bilirkişi yönetmeliği taslağında belirtilen örnek bilirkişi raporu formatında sayın heyetinize arz edilmiştir." denilmektedir, ayrıca 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanunun Ayıplı Mal başlıklı 8. Maddesi 2. Fıkrasında "Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir." hükmü kapsamında tüketici talebinin kabulü yönünde karar verilmesinin uygun olacağı mütalaa olunmaktadır.

17 Aralık 2024 11:31

İcra takibine başlayacağım 15 günlük itiraz süresi doldu.

LG Çamaşır Makinesi Arızası Sonrası Değişim Sürecinde Yaşanan Mağduriyet

Salise
17 Eylül 2025 22:20
LG Çamaşır Makinesi Arızası Sonrası Değişim Sürecinde Yaşanan Mağduriyet

LG Kurutmalı Çamaşır Makinesinin Çözülmeyen Problemi, Gürültülü Çalışma.

Görkem
09 Ekim 2023 12:30
Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Oğuzhan
30 Kasım 2024 20:23
Alperen sonuçtan çok memnun

Alperen
15 Ekim 2023 10:32
"Değişim için teşekkür ederim. Süreç uzun oldu ve sıkıntı yaşadık ancak sonunda yeni ürün geldi ve problem çözüldü. Teşekkürler"

LG Kategorileri