Sevda sonuçtan hiç memnun değil

18 Aralık 2023 20:06

31.12.2022 tarihinde Ankara Arcadium AVM'deki Gallery Crystal mağazasından Kenwood Hfp30 XXL marka bir airfryer satın aldım. Satışı yapan temsilci, ürünün iç haznesinin çelik olduğunu, kesinlikle yanma ve yapışma sorunu yaşanmayacağını ve ürünün iç haznesinin makinede yıkanabileceğini belirterek satışını gerçekleştirdi. Ancak ürünü satın almamın 4. ayında iç haznede soyulma ve yapışma sorunu meydana geldi. Servisi aradığımda, bana en yakın servisin 37 km uzaklıkta olduğunu öğrendim ve kendi aracımla ürünü servise götürdüm. Servis yetkilisi, ürünün teflon kaplama olduğunu ve makinede yıkanmaması gerektiğini söyledi. Satın aldığım mağazayı arayarak, beni yanlış yönlendirdiklerini ifade ettiğimde, böyle bir bilgi vermediklerini iddia ederek herhangi bir sorumluluk kabul etmediler. Servis, ürünümün sepetini yenisiyle değiştirdi ve makinede yıkamamam gerektiğini tekrar belirtti. Önerildiği şekilde kullandım ancak sonuç yine aynı oldu ve üründe bariz bir paslanma meydana geldi. Süreçle ilgili Mayıs ayında Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum ancak herhangi bir olumlu ya da olumsuz dönüş alamadım. İkinci kez soyulma sorunu yaşadığımda müşteri hizmetlerini aradım ve aynı sorun ikinci kez olduğu için sepet değişiminin servisin inisiyatifine bağlı olduğunu öğrendim. Yani, 36-37 km yol gidip servisin sepeti değiştirip değiştirmeyeceğini öğrenmem gerekiyor. Ancak değişim yapılsa bile 3-4 ay sonra aynı sorunu yaşamaya başlıyorsunuz. Bu konudaki mağduriyetimi buradan paylaşmak istiyorum. Almayı düşünenlere fikir olması açısından bu bilgileri veriyorum.

20 Aralık 2023 11:29

Firmaya atmış olduğum maile gelen cevap ektedir. Ürünün benim kullanım hatamdan kaynaklandığını belirtmişler. Tekrar Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunmaktan başka şansım yok bu durumda gelişmelerle ilgili mutlaka güncelleme yapacağım.

24 Mayıs 2024 08:20

Tüketici Mahkemesi lehimde karar verdi ücret iadem gerçekleşti

Murat sonucu yetersiz buldu

Murat
16 Aralık 2024 17:32
Kenwood Paslanan Airfryer: Sağlık Tehdidi Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Fatma
19 Aralık 2023 11:35