22 Mayıs 2024 14:173.293

Daha önce evlilik sürecinde tüm mobilya ve yatak odasını, ayrıca yaklaşık iki yıl önce çift kişilik baza ve yatak setini İstikbal'den almıştım. Bu ürünlerin kalitesine güvenerek 2023 aralık ayında koltuk takımı ve tek kişilik yatak satın aldım. Ancak oturma grubunun kanepe yastıklarından biri sağlam dururken diğeri yamuldu, kırıştı ve şeklini kaybetti.

Ürün incelemesi için teknik servisi çağırdım. Gelen teknik servis, gelmeden kararını vermiş gibiydi. Kapıdan girer girmez 'bunlar cnc makinesinde yapılıyor, hata olmaz' dedi. İki koltuğu göstererek, 'bu takımın biri böyle, bunun böyle olması normal mi? ' diye sordum. 'cnc'de hata olmaz' yanıtını aldım. Ben, ürünün hatalı olduğunu diğerine bakarak anlıyorum ancak kabul edilmiyor.

İnceleme 5 Mart 2024'de yapıldı. Sonucu bize bildireceklerini söylediler ancak arayarak 21 Mayıs 2024 tarihinde öğrendim. Başvurumu olumsuz olarak kapatmışlar ve bilgi verdiklerini kayıt altına almışlar. Oysa inceleme sırasında, olumsuz sonucu açıkça belirttikleri için belge talep ettiğimi ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı bildirmeme rağmen, bilgi verilmeden 'bilgi verildi' diye kayıtlara geçmişler. Ayrıca Adana güney DTM olarak verdikleri servis numarası olan 03223244344 numaralı telefon hiçbir şekilde cevap vermiyor.

20-21 Mayıs 2004'de gün boyu aramama rağmen, operatör sonrası bağlantı sağlanmıyor. Muhtemelen kimse çalışmıyor. 'ilk sıradasınız' denilerek 10-15 dakika bekletiliyor ama sonuç yok. Dayanıklı tüketim malzemesi sınıfında aldığım bir ürünün 4 ayda bu hale gelmesi kabul edilemez. Aynı alışverişimde aldığım tek kişilik yatak da sürekli gıcırdıyor. Zamanla geçer diye düşündüm ama durum daha da kötüleşti, ayrıca orta kısmı çöktü. İnceleme talep ettim, henüz gelinmedi ancak geldiklerinde sonucu tahmin edebiliyorum; 'cnc makinesinde yapılıyor, hata olmaz' diyerek başvuruyu kapatacaklar.

Eskiden herkese 'İstikbal'den alın, kafanız rahat olsun' derdim ancak şimdi İstikbal, 'ben satarım, geriye dönüp bakmam' anlayışına bürünmüş gibi görünüyor. Tüketici kanunlarına göre ayıplı olan bu ürünler için gereğinin yapılmasını bekliyorum. Eğer gereken yapılmazsa, hem hukuki yollara başvuracağım hem de her türlü platformda durumu bildireceğim.Bir t-shirt bile 3-5 ayda bozulmuyor. Dayanıklı tüketim malzemesi bu mu olmalı?

22 Mayıs 2024 14:20 (Şikayetten 2 dakika sonra)

23 Mayıs 2024 10:17

Değerli İstikbal müşteri temsilcin aradı. Başvurunuzu ilgili birime iletiyoruz. Bu bilgiyi vermek için aradım dedi ve kapattı. Belli ki biz nasıl olsa sattık sonrası bizi ilgilendirmez diyorsunuz. Belli ki şikayet metnini hiç okumamışsınız. Bu yaklaşımızında servis elemanın cng ile yapıldı bunlar hata olmaz demesinde farksızdır. Sorunum çözülmemiş çözmek içinde bir yaklaşım göstermiyorsunuz. Bu platformu okuyan herkese tavsiyem müracaatımı okuyun ve istakbale bulaşmayın. İstikbal Ürününüzün arkasındaysanız. Yetkili birini yönlendirin çözüm üretsin. Yok ben malıma güvenmiyorum 3-5 ayda kanepe ve yatak pert olmuş umurumda değil, ürünlerim böyle diyorsan, bu platformda belirt herkes te görsün

24 Mayıs 2024 15:30

İstikbal Yatakta Çökme Meydana Geldi

Reyhan
Reyhan
8 Mayıs 2024 10:562.582

İstikbal markasından 2022 yılında alınan iki adet tek kişilik ve bir adet çift kişilik yatak satın aldım. Tek kişilik ya...

İstikbal Maltepe E-5 5 Aydır Teslim Olamayan Sipariş

Senanur
Senanur
18 Temmuz 2023 15:553.004

İstikbal'in Maltepe e-5 üzerindeki şubesinden 28 Şubat 2023'te yatak odası, yemek odası ve koltuk takımı satın aldık. Al...

İstikbal Canyon Koltuk Takımının Tamir Ve Değişiminin Olmaması

Orhan
1 Mayıs 2024 01:522.387

İstikbal'den fatura tarihi 13.04.2023'te koltuk sipariş ettik. İki ay sonra koltuk takımı geldi. Biz bunun üzerine iki a...

2 Destek

İstikbal Koltuk Takımında Garanti Sorunu

Yavuz
24 Aralık 2024 11:211.844

09 Ekim 2022'de ödemesini yaptığım ve 01 Kasım 2022'de teslim aldığım koltuk takımı için yaklaşık 2 ay sonra üretim hata...

Tümünü Gör
İstikbal Koltuk Takımı Pişmanlık

İstikbal KoltukTakımı Pişmanlık

Cihat
İstikbal Koltuk Takımında Potluk

İstikbal KoltukTakımında Potluk

İmran
İstikbal Oturma Grubu Dikiş Kısımlarında Açılma Oldu!

İstikbal OturmaGrubu Dikiş Kısımlarında Açılma Oldu!

Jiyan
İstikbal Mitra Kumaş Sıkıntısı!

İstikbal MitraKumaş Sıkıntısı!

Ferhat
İstikbal Çökme Meydana Geldi Atölyeye Götürüldü Değişen Bir Şey Olmadı İki Hafta!

İstikbal ÇökmeMeydana Geldi Atölyeye Götürüldü Değişen Bir Şey Olmadı İki Hafta!

Sumeyra
İstikbal  Koltuk Takımı Şikayeti!

İstikbal  KoltukTakımı Şikayeti!

Neslihan