Burs Adaletsizliği Ve Geçim Sıkıntısı

31 Aralık 2024 13:47

Ben Yeditepe Üniversitesin de %100 burslu okuyorum. Geçen sene hazırlık öğrencisiydim şu an 1. Sınıfım. Geçen sene gibi bu sene de İBB bursu çıkmadı. KYK bursunu geri ödemeli alıyorum. Yaşadığım yerin kaymakamlık bursu da olumsuz sonuçlandı. Annem ev hanımı babam ihraç edilmiş polis memuru. Emekli maaşımız ve 52 yaşında babamın çalıştığı fabrikadan gelirimiz var sadece. Evimiz arabamız birikimimiz yok. KYK yurdu sonucum ekim sonlarında belli oldu. O da Avcılar da. İBB kız yurtları dolu. Mecbur 12 metrekarelik odadan bozma bir ev tuttuk. İstanbul'da da kalacak başka yerim yok çünkü. Kiram 15 bin tl yaşadığımız yerdeki kira 12 bin tl. Borçlarımız var. Bu yüzden babam bana harçlık gönderemiyor. Ben part time çalışıyorum. Geçimimi sağlamak için. Bütün ihtiyaçlarımı kendim karşılamak zorundayım. Yemek, okul gereçleri, yol, giyim. Ve burs sonucum olumsuz yanıtlanmış. Ben cidden anlamıyorum. Neye göre veriyorsunuz? İki evi, iki arabası babasının aylık kazancı +70bin tl olan, son model Macbook alan, aylık harçlığı benim ev kiramdan fazla olan, KYK yı geri ödemesiz alan arkadaşıma bursunuz çıkıyor. Bana neden çıkmıyor? Gelirleri soruyorsunuz giderleri neden sormuyorsunuz? Açıklama yapmanızı bekliyorum. "Mükemmel" belediyeciliğiniz beni ve benim gibi mağdurları neden es geçiyor?

02 Ocak 11:18 (Şikayetten 1 gün sonra)

Semanur sonuçtan memnun değil

31 Aralık 2024 02:15

Adaletsiz Burs Dağıtımı: Umutlarım Suya Düştü

17 Ocak 20:25
Ece sonuçtan hiç memnun değil

İBB Burs Başvurum Neden Reddedildi?

31 Aralık 2024 03:05
İBB Burs Başvurum Neden Reddedildi?

06 Ocak 21:22
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kategorileri