Apple Mağazasında Titreşim Sorunu Daha Büyük Bir Arızaya Dönüştü

İlsu
20 Ekim 2024 21:58

Yaklaşık 1 hafta önce iPhone 14 Plus ürünümün titreşim arızası sebebiyle Apple desteğe bağlandım, tüm yazılımsal kontrolleri gerçekleştirdikten sonra telefonu da sıfırlayınca ve sorun çözülmeyince mağazaya gitmem gerektiğini belirttiler. Mağazaya gittim, telefonumun tüm kontrolleri ilgilenen personel tarafından yapıldı. Tuşlarına basıldı ve bir titreşim sorunu olduğu söylendi. Bağdat Caddesi mağazası titreşim sorunu için gerekli parçayı temin etti ve takıldı. Ürünü teslim almaya gittiğimde müşteri temsilcisi bana telefonumun ses açma kapama tuşunun da çalışmadığını bu sebeple testten geçemediğini ve komple arka kasanın değişmesi gerektiğini söyledi. "Ses açma kapama tuşunuz çalışmıyormuş fark etmediniz mi? " Dedi. Birincisi personeliniz zaten telefonu getirdiğim gün tüm tuşlarına bastı ve kontrol etti. Böyle bir sorun saptamadı. Hiç kontrol etmemiş olsa dahi telefonumun titreşimi bozuk olduğu için günlerdir sesli modda kullanıyorum. Açma kapama tuşunu telefon kullanan birinin fark etmeme gibi bir durumu söz konusu olabilir mi? Günde 50 tane Reels izliyoruz en basitinden hepimiz. WhatsApp üzerinden sesli kayıtlar dinliyoruz. Benim gibi çocuklu insanlar sürekli çizgi film açıyor çocuklarına. Telefonumun ses açma tuşu bozuk olsa ben bunu 5 dakika içinde fark ederim ve zaten bunun için servise giderim. Ben de telefonumu titreşim sorunuyla getirdiğimi ve böyle bir durumu kabul etmediğimi söyledim. Verdikleri onarım talebini kabul etmedim. Yasal haklarımı arayacağımı belirttim. Bir titreşim sorunu benim için komple arka kasa değişimi gerektiren büyük bir soruna dönüştü. Ve bu sorun mağaza telefonumu tamire aldıktan sonra oldu. Telefonumun garantisine 2 ay kala hiç olmayan bir sorundan böyle büyük bir parça değişimini kabul etmiyorum. Eğer ben bu sorunla gitmiş olsaydım evet kabul ederdim fakat ben telefonumun ses açma kapama tuşunda hiçbir sorun olmayarak gittim o mağazaya. Tek sorunum titreşimdi. Eğer telefonu yenisi ile değiştirip sorunumu akılcıl bir yolla mağdur etmeden çözmezseniz hayatımda hiç girmediğim bir yola girip Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım ve bütün süreci anlatacağım. Bozuk olmayan bir açma kapama tuşunun elime bozuk olarak verildiğini ve "bu da bozukmuş fark etmediniz mi" dediklerini özellikle belirteceğim. Güncel durum: şu an mağazadan evime geldim, telefonumun ses açma tuşu çalışmadığı için hiçbir sosyal medya hesabımı aktif kullanamıyorum, bana yeni eklenen bambaşka büyük bir sorunla telefonumu teslim ettiniz.

İrem sonuçtan hiç memnun değil

İrem
24 Aralık 2023 00:36
Ayıplı Mal Gizleyen iPhone akasya Ve Ayıplı Ürünü Almayan Hepsiburada
Veysi sonuçtan hiç memnun değil

Veysi
16 Mart 2025 17:16

İphone 14 Pro Max Dokunmatik Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti

Fatma
16 Mart 2025 03:14

Havse
19 Eylül 2024 17:33
Iphone14plus Çözümsüz Bırakılan Sorun
Dicle sonuçtan hiç memnun değil

Dicle
17 Kasım 2024 14:36