Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Süleyman
20 Aralık 2023 22:08

2. El bir araç satın alma amacıyla daha güvenilir olması için kurumsal firmalardan biri olan İntercity 2. El Adana şubesine gittim. Firma, bünyesinde satacağı araçların hepsinin Kaşeli-İmzalı-Garantili Ekspertiz raporu olduğunu söyledi. Kurumsal firma olmasından ötürü gösterdikleri ekspertiz raporunu (Raporda sadece sol şoför kapısı boyalı, geri kalan tüm parçalar orijinal olarak belirtilmişti) doğru kabul ederek bir araç almaya karar verdim. 14.12.2023 tarihinde satın alım ve taşıt kredisi işlemlerine başladığım aracı satış tamamlandıktan sonra 19.12.2023 tarihinde teslim almaya gittiğimde araç tavanında vernik yanıkları olduğunu gördüm. Firma satış yetkilisine durumu anlattım. Araçta raporda yer almayan ve gizlenen bu ayıptan dolayı zararımın tazmin edilmesi veya aracın geri iade alınmasını talep ettim. Satış yetkilisi buna yetkisi olmadığını söyleyerek durumu yetkili olan genel müdür Kemal k***** adlı kişiye ilettiğini söyledi. Durumla ilgili herhangi bir şey yapmayacakları cevabını bana iletti. Araç iade talebime ise üstüne KDV farkından kaynaklanacak miktarı firmaya ödersem bunun yapacaklarını söylediler. Direkt olarak yetkili biriyle görüşmek istediğimde ise bunun mümkün olmadığını benimle görüşmek istemediklerini söylediler. Daha sonra bu konuda İntercity müşteri hizmetlerini arayarak yetkililere ulaşmaya çalıştım. Müşteri temsilcisine duruma anlattığımda yetkili birine yönlendirmeyeceğini, bu konuda yardımcı olmayacağını söyleyerek gayri ciddi bir şekilde -aracı almasaydınız- şeklinde cevap verdi. Durumdan şüphelenerek 20.12.2023 tarihinde aracımı ekspertiz yaptırmak üzere TSE belgeli bir ekspertiz firmasına götürdüm. Yapılan incelemeler sonucunda araç tavanı belirtilenin aksine boyalı çıktı. Herhangi bir yetkiliyle görüşemediğimden yasal hakkımı kullanmak üzere firmaya ihtarname çektim. Mahkemeden önce herhangi bir yetkiliyle görüşebilecek miyim merak ediyorum. İntercity pişmanlıktır.

profile profile

Can sonuçtan hiç memnun değil

Ekspertiz Hatalarıyla Mağduriyet

20 Aralık 2024 19:04