IKEA Nakliye Ücreti Alıp Ürünü Evin Dışında Bırakıyor!

24 Temmuz 2024 02:12

18.07.2024 tarihinde IKEA üzerinden 37.617 ₺'lik ürün sipariş ettim. Siparişime ek olarak 3.762 ₺'lik nakliye ve 3.528 ₺'lik montaj hizmeti satın aldım. Bunun üzerine 24.07.2024'te kurye evime geldi ve 10 parça ürünü (ürünler 2 adet - biri 1.80 diğeri 2 metre uzunluğunda gardıroplar) teslim etti. Kurye ürünleri daire kapıma bıraktı ve kendilerine montaj yapılacak odayı göstermeme rağmen inatla eve sokamıyoruz dediler. Yasak olduğunu söylediler. Ben de en azından kapıdan içeri sokun, 2 adımlık mesafe zaten dedim. Yine de kabul etmediler. Ürünlerimi kapıda bıraktılar. Halbuki teslimat yapılacak evim ve IKEA arasında 4 dakikalık araç mesafesi var. Ben sırf kapıya bıraksınlar diye 3.500 ₺ ödeme yapmış oldum. Nakliyeci tutsam 2.000 ₺'ye gelip nakliye yapıp üstüne montaj yapıyorlardı. Ne yazık ki kurumsal firma deyip güvendim. Bunun üstüne IKEA Bursa mağazasını aradım ve kendileri 'mağazadan alsaydınız öyle olmazdı' gibi saçma bir cevap verdi. Mağazada ve online'da fiyatlar aynı ama ne alaka ise internetten alınca eve taşıyamıyorlarmış ürünü. IKEA'nın kendi kurumsal telefon numarasından aradığımda da kargo şirketiyle internetten yapılan alışverişlerde böyle bir anlaşmaları olmadığı söylendi. Madem böyle bir anlaşmanız yok o halde bunun nakliye satın alma kısmında belirtmelisiniz dediğimde yapacak bir şey yok isterseniz iptal edin dediler. 9 ay taksitle alınan ürünü bana 9'a bölüp iade edeceklerinden iptal de edemedim. 2 metrelik ürünleri taşımak zorunda kalıp üstüne para verdim. Neyse ki avukatım. Tabii ki hemen Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum ve ayıplı/eksik hizmet nedeniyle seçimlik hakkım olan bedel oranında indirim talep edeceğim. Bir daha IKEA mı? Asla!

profile profile
25 Eylül 2025 01:36

Herkese merhaba. Durumu Tüketici Hakem Heyeti'ne ilettim. Heyet beni hakli buldu ve indirim seklinde para iadesi aldım. Kararı IKEA'ya ilettim ve ödemeyi yaptılar.

Abdurrahim
Abdurrahim

Meslektaşım merhabalar kararı paylaşabilir misiniz rica etsem aynı durum benim de başıma geldi. ***************

Nur
20 Aralık 2024 19:32

Aysu
15 Ağustos 2024 10:45
Elifay sonuçtan hiç memnun değil

Elifay
17 Ekim 2023 15:19