Hyundai Elektrikli Araç Frenlemede Ses Yapıyor

27 Eylül 2024 10:07

Hyundai Kona Elektrik 2024 model aracımı Mart ayında aldık. Aldığımızdan itibaren frenleme yaparken ya da frenden ayak kaldırılırken "gort" diye bir ses yapıyor. O anlık olmuştur. Takibiyle biraz bekledik açıkçası ses kendiliğinden gider diye düşündük, bazı günler peş peşe çıkıyor. Sonrasında servise gidilmesine rağmen hâlâ bu ses devam ediyor. Sebebi bulunamadı, balatalar temizlenip verildi. Birkaç gün geçmeden aynı şekilde sesler çıkıyor ve devam etmekte her sürüşte. Sorunlu araç olduğunu düşünüyorum. Hyundai şirketinin ilgileneceğini düşünüyorum.

27 Eylül 2024 11:30 (Şikayetten 1 saat sonra)

Yorumlar (7)

Ruhani

Benim arabam 2020 dizel bende geri vitese taktığım. Zaman gaz vermeden rölantide iken önce titriyor sonra gort ya da garç diye birses şanzımandan geliyor sanki dişli dişliye sürter o şekilde bir ses geliyor aynı model bir çok konayı test ettim onlarda yok hatta benim arabam daha yeni 20 bin oldu

Selcuk

Ben de Hyundai kona elektrikli aldım temmuz ayında aynı ses benim aracımda da mevcut servisle görüştüğümde fren sistemi ile alakalı ve sıkıntı olmayacağını söyledi fakat Bu şikayetler artmaya başladı bununla ilgili geri dönüş talep ediyorum ben de sorunu çözen varsa iletirseniz memnun olurum

Ercan

Aracı aldıktan 15 20 gün sonra bende de başlamıştı bu giyk goyk sesi kalkışlarda ve park manevralarında. Servise götürdüğümde diskleri tutan fren balatalarının harekete geçerken çıkarttığı normal bir durum olduğunu söylediler. Elimde çıkan sesin kaydı vardı onu da dinlettim. Bu sesin yeni modellerde bulunduğunu hatta bayon modelinde çok daha fazla duyulduğunu söyledi. Alt takım kontrolü temiz çıkınca ben yeni aracın balatalarının disklere uyumu şeklinde değerlendirme de bulundum çünkü aldığım ilk günden itibaren tasarruf amaçlı rejeneratif freni %90 balata ayak frenini %10 civarında kullandığım için bu ikilinin (disk ve fren balatası) uyumunun sağlanabilmesi için daha çok ayak freni yapmam gerektiğini kanaatine vardım. Hatta yüksek hızlarda müsait zamanlarda sert frenler yaparak uyumun hızlıca sağlanmasını istendim. Sanırım başarılı oldum da. Yakışık 250-300 km dir ses yapmadı. Umarım tekrarlamaz sorun sadece balata ile diskin ilk uyumu ile alakalıdır. Tekrar edecek olursa yorumu güncellerim.

Kadir

Bende de aynı durum var çözebilen var mı

Selcuk

Ben de 2024 model temmuz ayında aldım aynı sorun bende de var servise götürdüğümde bana fren baltasının kaynaklandığını sorun olmayacağını söylediler ne yapmam gerekir bilmiyorum

Rüştü

Keşke Tesla alsaydım demem inşallah.

Rüştü

Merhaba, Aynı sorun geçen hafta aldığım aynı model benim arabamda da çıktı. Ne yapmam lazım?

Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Kona Elektrikli Araçta İlk Kalkışta Garip Ses Problemi

Kadir