24 Ağustos 2024 14:46

Merhaba,

Teknosa İzmir Forum Bornova şubesinden yaklaşık 1 ay önce büyük bir hevesle aldığım Huawei GT4 çelik kasalı modelini, aldığım andan itibaren uyku ölçümü yapmadığını fark ettim. Bu durumu Teknosa'da Huawei satış ekibiyle görüştüm ve destek istedim. Saat ve telefonda bazı ayarlar yapıp beni yönlendirdiler.

Saati satın aldığım günlerde vücudumda güneş yanıkları olduğu için, saati kullanırken kasa bölümünde kaşınma, yanma ve bununla beraber kızarıklık reaksiyonları gördüm. Bu sürecin güneş yanığına bağlı olduğunu düşünerek üzerinde durmamaya çalıştım. Ancak sonraki süreçte Huawei müşteri hizmetlerini direkt arayarak bir arkadaştan ayar desteği istedim, fakat yine ölçüm yapmıyordu. Arkadaşım, servis verdiği cuma günü sonrasında hafta içi dönüş yapacağını söyledi. Beklesem de dönüş olmadı ve bu sırada ne sorunum çözüldü ne de vücudumdaki reaksiyonlar düzeldi. Yanıklarım geçmesine ve vücudumu dinlendirmeme rağmen, fotoğraflarda görebileceğiniz gibi kızarıklık, kaşıntı ve yanma hissi devam etti.

Sonrasında İzmir KVK servisine verdiğimde, saatin testlerden geçirildiğini ve uyku ölçümü için herhangi bir sorun olmadığı cevabı verildi. Bu arada sizinle de görüştüm. Siz de bana saati teslim aldıktan birkaç gün sonra alerjiye neden olan bölgeyi dinlendirip sonra tekrar test etmemi tavsiye ettiniz. Ayrıca benden bir alerji raporu istediniz.

Fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi kızarıklık ve yanma durumunu oluşturan kısım, saatin kasa bölümüdür. Yani kayış tarafında sorun yaşamıyorum. Kasanın alüminyum kısmıyla temas, canımı yakacak derecede reaksiyon göstermektedir. Ayrıca ölçümlere örnek olarak, 3. Günde sabaha kadar zor dayandığım saate bakabilirsiniz. Saat stres ölçtüğünü gösteriyor. Başkalarında gördüğüm kadarıyla, 10 dakika bile uyusalar hemen kayıt alıyor; bende ise uyku ölçümü yapamıyor. Sizin tarafınızdan tuhaf gelecek tarafı, basit Çin malı klon saatlerin sorunsuz sayım yapabilmesine rağmen, sizin saatinizin bunu yapamaması.

Benden saatin alerji yaptığına dair bir rapor istemiştiniz, fakat hiçbir doktor "şu marka şu model saat, yasin ALTUNTAŞ'A alerji yapıyor" diye bir rapor veremeyiz diyor. Yani bahsettiğim durum, saatin alaşımı, boyası, materyali, lazeri, vida türü vb. Gibi çeşitli şeyler etkileyebilirmiş. Bu sebeple, doktorlar normalde deri (bir ham madde) için "deriye alerjisi vardır" gibi yazıyorlar ama devlet hastanesinde sizin istediğiniz gibi spesifik bir rapor yazma imkanları olmadığını söylüyorlar. Ürünü iade etmek istiyorum.

24 Ağustos 2024 14:34

Ayrıca Şunu da değinmem lazım ki burada iyi niyet içinde çözüme ulaşmak ve sorunu çözmek istiyorum. Şu anda bahsettiğiniz sağlık raporunu vermiyorlar zaten ama bunu uğraşıpta yaptırırsam bu sefer ürününüzün sağlığıma Eti edecek zararlar vermesi sebebiyle yasal dava açma gibi resmi kanıtlar edinmiş olup burada da manevi tazminat peşine koşmam gerekir. Kötü niyet içerisinde olduğunuzu düşünsem ve kendim de olsam bu kadar süre beklemez hemen raporu alıp önce iade sonra dava için hızlıca aksiyon alma durumum söz konusu olurdur. Bu sebeple lütfen değişmeyen HUAWEİ'NİN önce müşteri memnuniyeti politikası nı tekrar anımsatmak istiyorum. Başarılar dilerim teşekkür ederim.

Devrim sonuçtan çok memnun

11 Eylül 2024 18:20
Huawei Akıllı Saat Gece Kolumda Patlayacaktı

Cennet
30 Ağustos 2023 23:15
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Huawei GT3 Pro Akıllı Saatte Tekrarlayan Kapanma Sorunu Ve Servis Mağduriyeti

05 Ağustos 2025 14:10