HP Victus Laptop Fan Sorunu: Yüksek RPM'de Takılı Kalıyor

Aziz
10 Ekim 2024 00:42

Merhaba

HP victus 16-s0009nt model bilgisayarı satın aldım.

Oyun esnasından fanlar 5000 rpm değerine çıkıyor. Buraya kadar sorun yok tabii ki soğutma için şart fakat oyundan çıktıktan sonra 5000 rpm olan fanlar yavaşlamıyor takılı kalıyor. Masaüstünde hiçbir işlem yapmazken 5000 rpm de dönmeye devam ediyor. Bios güncel Windows bütün sürücüleri güncel.

Yerli yabancı bir çok forumda aynı şikayeti gördüm. Bir çok kullanıcı aynı dertten muzdarip.

Bazı kullanıcılar HP Omen üzerinden manuel fan ayarı yaparak bu sorunu çözmüşler fakat bu kabul edilebilir bir durum değil. Ben son tüketici olarak bu tarz şeylerle uğraşmak zorunda değilim. Kendi fan ayarını yapamayan bir laptop olabilir mi?

Sorun sadece bende olsa anlarım fakat söylediğim gibi bir çok yerli yabancı Forum sitelerinde insanlar çözüm arıyor ve kendilerince bir çözüm bulmaya çalışıyor.

Bir çok model de aynı sorun mevcut yeni aldığım cihazın tamir görmesini istemiyorum, sorunsuz bir model ile değişim talep ediyorum

10 Ekim 2024 11:45 (Şikayetten 11 saat sonra)

Muhammed
Muhammed

Merhabalar, kısa süre önce ben de aynı problemi yaşadım ve değişim raporu için servise gönderdim. Gerçekten çok sinir bozucuydu. Sizde sonuç ne oldu acaba cevaplarsanız çok sevinirim.

Yasin sonuçtan hiç memnun değil

Yasin
12 Mart 2025 19:20