Şükrü
12 Kasım 2024 20:15

Dişimden tırnağımdan artırarak, sevinerek 2024 model Ford Focus 1.5 Titanium Stil paket sıfır km araç aldım. Almaz olaydım. Araç daha 400 kilometrede partikül filtresi uyarısı verdi. Servise gittik 89 bin liralık parça değişimi yapıldı. Araç 43 gün serviste kaldı. Sorun çözüldü dediler. Teslim ettiler. 500 km sonra tekrar aynı arızaları vermeye başladı. Bu sefer Ankara yetkili servise gittik onlar da sensör değiştirdi arıza bir müddet sonra yine ortaya çıktı. Servis yüksek devirde sürün gibi saçma sapan açıklamalar yaptı. 40 yıllık şoförüm böyle şey görmedim. Kamyon sürer gibi bağırta bağırta araba sürer oldum. Sıfır araçta bunun olması kabul edilemez dedim laftan başka bir şey duymadım. Tonla para verip rezil olduğum bu iş için artık Hukuki haklarımı arayacağım. Ford maalesef beni pişman etti. Başkasının başına gelmemesi tek dileğim.

profile profile profile
17 Kasım 2024 22:23 (Şikayetten 5 gün sonra)

Yorumlar (12)

Ayhan

Aynı durumu yaşadım servis akıl veriyor 3 gün bile şehir içinde dur kalk yapsanız bu tıkanır 3 günde bir devirli kullanmanız için en iyi kuzey Marmara otoyoluna çıkın çünkü durmamanız lazım yarım saat 40 dakika belli kilometrede kullanın diyor sonrada yakıt verisi veriyor ben 3 günde bir kuzey Marmaraya çıkacağım otoban parası o biçim yakıt parası o biçim araba kiralasam daha karlıyımha servis biz temizleriz 2.800₺ para alırız diyor ayda 10 kez 28.000₺ almak yani :) )

Abi o uyarı yandığı o zaman ok deme aracı sürmeye devam et belli bir km den sonra temizlik işi başladı diyor ve temizliği kendi yapıyor bana söylemediler ben sonradan buldun kendi

Serkan
Serkan

Maşallah müşteriden çok Ford destekçisi burada herhalde. Ford aracı satarken bu uyarıyı verse büyük şehirlerdeki kimse Ford'dan dizel araba almaz. Hatta iddia ediyorum Türkiye'de Ford dizel biter. Yani ne yapacağız, sürekli devirli mi kullanacağız aracı. Bunu yapmak bile güvenlik açısından risk.

Ayhan

Aynen kardeşim Servis ve satıcı söyleseydik almazdım diye utanmadan cevap veriyor birdenerede kaldı ekonomi ad blue al devirli sür 7.5 litre üzeri yakıyor Çinli full suvlardan alırım bu yakıtı yakacaksam Yol bilgisayarının gösterdiğinde yanlış %10 fazlasını yakıyor Fulleyerek tespit ettim

Şehir içinde dur kalk yapmadan nası kullanılır bilen var mı otomatik bir araç ne kadar kotu kullanirki yani dur kalk yapılmayan bir yol varda biz mi bilmiyoruz. İkincisi 5 bin de yağ bakımı yaptırdınız mı acaba. Üçüncüsü aldımiz aracı şehir içinde kullanamazsınız Kullanırsınız bu sorunlar olur dedilerde biz mi tercih ettik

Ayhan

Kardeşim bana akıl veriyor servis İstanbul da kuzey Marmaraya çık yarım saat sür Yola gitmek trafikte 1 saat dönmek 1 saat yarım saat otobanda sür Otoban parası o biçim özel çünkü bilen bilir e bunu 3 günde bir yap bak yakıta bak AdBlue harcamasına bak otoban parasını km başına 7 8 ₺den aşağıya gelmez sanki rangerover kullanıyorum

Abdullah
Abdullah

Benim aracımda 2024 titanyum stil aynı sorunla servise başvurdum kullanıcı hatası değip işin işinden çıkıyorlar kardeş yağına da bak yağ seviyesi de yükselmiştir...

2023 bende iki ay oldu alalı 10 km olmasına rağmen yağ değişimi yapıldı sizin dediniz gibi yağ seviyesi yuklesilmis sorunu aştınızmi çözüm hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Aykut
Aykut

Amcacım 40 yıllık şoför değilim ama sana söyle anlatayım. Bu durum tehlikeli bir durum değil. Bu uyarı çıkabilir. Çok dur kalk trafikte uzun süre gitmişsindir. Egzoz yeterince ısınamamıştır ve partikülleri yakamamıştır. Bu uyarı çıktığı zaman aracı 50km kızın üstünde 15-20dk sür. O kadar süre gidemem bn diyorsan da 4-5dk yüksek devirde sür. Uyarının kalktığını göreceksin. Dizel araçların dur kalk trafiğinde basına gelen bir şey ama her araçta sensör olmadığından bu durumu ciddi masraf çıkartana kadar anlamıyoruz. Bak ne güzelki araç uyarı verip sana çözüm sunduruyor.

Çağatay

Yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor başka

Çağatay

Bende de aynı sorun var 3 4 gün de bir yazı çıkınca sabit 80 km hızla gidiyorum egzoz filtre temizleme tamamlandı uyarısı verene kadar sürüyorum ama 1 gün sonra gene aynı

Amca düzgün kullanırsan kalmaz o sorun 40 yıldır şoförsün partükülü dolduracak kadar kötü kullanıyorsun demek ki eski alışkanlıklarını bırakmalısın bence

Ford Bıktık! 2023 '0' Km F. Focus 1.5 Egzoz Aşırı Yüklendi İkazı

24 Haziran 2024 11:50
Sevil sonuçtan hiç memnun değil

Ford Focus'ta Bitmeyen Partikül Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Mağduriyeti

Sevil