Ford Yokuşta Isınan Connect'in Gizemi

11 Ocak 2024 22:43

Aracım Ford Connect 2008, 110 HP. Aracım yokuş çıkarken, rampa çıkarken, rampa ortasında hararet yükseliyor. Aracı yavaşça sağa çekip klimayı açtığımda, araç 2 dakika içinde harareti normale dönüyor. Termostatını, su devirdaim pompasını, hararet müşürünü ve radyatörünü değiştirdim. Hatta aracın fanının iki kademesini de kontrol ettim ama durum değişmedi. Düz yolda bir sorun yok, ancak rampa çıkarken hararet yükselmeye başlıyor. Klimayı açtığım anda içeriye sıcak üflüyor ve hararet normale dönüyor. Klimayı açtıktan sonra istediğim rampaları çıkabiliyorum. Klima açıkken rampaları, yokuşları çıkıyorum ve hararet yükselmiyor. Sorunumun çözümü için yardımcı olursanız sevinirim. Hiçbir tamirci ustası çözemedi, anlamadı; götürdüm gösterdim.

12 Ocak 2024 08:45 (Şikayetten 10 saat sonra)

Seyit
Seyit

Sanırım bu connectlerde kronik bir sorun aynı araçtan 110 luk 2010 model bende de var arkadaşımdada var birlikte tatile gittik geldik yokuşlarda aynı bahsettiğiniz şekilde ikimizin aracındada hararet yükselmesi meydana geldi. İkisi de aynı araç aynı yol iki araçta mı arızalı şimdi bu olay Ford un çözmesi gereken bir olay gibime geliyor. Siz ne yaptınız sorun çözüldü mü

Ecevit

Kardeş sorun çözüldü benim aracın contası yanmış değiştirdim düzeldi ama bir de hararet müşürü var onu da değiştirmen gerek bunları yaptığın zaman çok sıcak havalarda yokuş yukarı arabayı çok zorlama problem yaşamasın

Beyti
26 Ağustos 2023 20:47