Sezgin sonuçtan hiç memnun değil

Ford Yedek Parça Temin Sorunu - 1 Ay Oldu!

02 Ağustos 2023 09:03

03.07.2023 tarihinde kazalı aracımı Ford Akgün Sakarya bayisine onarım için bıraktım. Daha hızlı ve orijinal parça temin edilebilir hızlıca onarılır diye ancak tam 1 ay olmasına rağmen Ford stoklarından tampon, Bagaj kapağı vs gibi parçaların olmadığı ve hale beklendiği söyleniyor. Günle yüzlerce belkide binlerde araba üretilebilirken, 1 ayda parça temin edilememesi biraz garip. El işçiliği ile yapsanız bu kadar sürmez. Kaskonun verdiği 15 gün ikame araç süreside dolduğu için mağdur durumdayız.

04 Ağustos 2023 18:46

03.07.2023 tarihinde kazalı Ford EcoSport aracımı Sakarya Ford akgün e teslim ettim. Aracımda muhtemel bagaj kapağı, tampon ve amortisör değişimi olacağı ve çamurluğun onarılacağını hepimiz öngörüyorduk ve bunun için 20-25 gün parça temini, 10 günde onarım süresi kabaca belirlendi. Aracımızı bıraktık. 03.08.2023 tarihinde yani 30 gün sonunda bagaj kapağı hala temin edilememişti. Ve temin edilen süspansiyonun değişimi sırasında AA arka dingilde yamukmuş dendi ve onunla ilgili tekrarda sigorta eksper ile görüşmeler başladı. Bende bu sürecin bu şekilde yürütülmesinden dolayı kaskoda ikame araç hakkım kalmadığı için Ford'dan bir ikame araç istedim. Ford akgün ikame araçlarının olmadığını olması durumunda vereceklerini ilettiler. Bende perşembe günü Genel Müdürlüğü arayıp ikame araç isteğimi ve parça temin sorunumu belirttim. Cuma sabahı beni arayacaklarını söylemelerine rağmen kimse aramadı ve cuma akşamı ben tekrardan Genel Müdürlüğü aradım. Ancak ilgili kişinin beni hafta sonu mesai olmadığından pazartesi arayacaklarını söylediler. Öylede 3 gün daha attık mı. Yani pazartesi aramaları durumunda 34. Günde parçanın hala temin sürecinde olduğunu söyleyecekler ve ikame araç verip veremeyeceklerini iletecekler. Hızlı ve orijinal parça temini düşüncesi ile Ford servise gittik ancak 34. Gün sonunda hala bekliyor olacağımızı görüyoruz. Daha öncesinde şikayetlerimde olduğu üzere 8000 km deki aracım tavandan yağmur suyu alıyordu o sorunda şikayetler üzerine değişim ile 2-3 seferde çözülebildi. Ford markası bizleri pişman etti. Konu ile ilgili acil dönüş ve açıklama talep ediyorum.

02 Ağustos 2023 13:29 (Şikayetten 4 saat sonra)
09 Ağustos 2023 07:03

Evet 6 gündür de kimle görüştüysem ikame araç için hemen yardımcı olacağım. Yarın iletişime geçilecek deniyor ama hala ortada bir ikame araç ya da verileceği tarih vs yok. Zaten ben aramazsan arayan da yok. Bu arada aracı onarım için teslim edeli bugün 36. Gün hala parça bekliyoruz.

12 Ağustos 2023 13:00

Parça temininde 41. Gün. İkame araç temin konusunda 11. Gündeyiz ama hala olumlu gelişme yok. Koskoca dediğimiz Ford Avis ten 1 adet araç ayarlayamadı. 11 gündür biz size döneceğiz deyip duruyor. Parça için tarih bile veremiyorlar.

29 Ağustos 2023 09:11

Aracı teslim edeli bugün 58. Gün hala gelişme yok

13 Eylül 2023 15:49

Araç tesliminden 70 gün sonra aracınız hazır tüm testler yapıldı dendi ve İstanbul'dan işi gücü bırakıp Sakarya'ya geldik. İlk baktığımda sol arka far oynuyordu. Tekrar içeri aldılar vidası gevşemiş dediler. Yaptılar geldi. Sonra aracı teslim aldım bindin geri vitese taktım sensörler etrafta bir şey olmamasına rağmen sürekli ötüyor. Sensörlerde sıfır ile değiştirildiği halde. Aracın kazada sağ arka lastiği balon yaptığını beyan etmiştik ve raporda var. Ama lastik değiştirilmemiş. Şimdi onun için biz sipariş edelim daha sonra gelebilirsiniz diyorlar. Hazır dedikleri araba için ben İstanbul'dan bir kere daha Sakarya'ya gelip lastik değiştirecekmişim. Daha aracı kullanmaya başlamadım başlayınca bakalım neler çıkacak.

25 Eylül 2023 15:31

Aracımızı teslim aldık ve 1 hafta sonra sıfır taktık dedikleri ve fatura ettikleri arka park sensörümüz tekrar arıza verdi. Bu arada bir sürü memnuniyet anketi mesajı geliyor. En düşük puanla şikayetleri dile getiriyoruz. Ancak geri dönen dahi yok. Ford satış sonrası müşteri ilişkileri diye bir şey yok.

Emin sonuçtan hiç memnun değil

Emin
01 Kasım 2023 14:57

Sıfır Aracımın Yedek Parçası Yok Mağduriyetim Giderilmiyor

Mihrican
06 Ağustos 2025 16:15

25 Aralık 2023 13:34
Volkan sonuçtan hiç memnun değil

Volkan
21 Şubat 2025 11:12