Ford Focus'un Gizemli Su Kaybı Ve Motor Sıkıntısı

27 Aralık 2023 00:4312.358

Aracım 2016 1.6 dizel Focus 185 bin km. Aracın 2. Sahibiyim araçta daha önce termostat su kaçırıyordu onu değiştirdik. Motor ısındıktan sonra genleşme kabında hiç su kalmıyor ama motor soğuduktan sonra genleşme kapağını açıp havayı aldığımda o kaybolan su tekrardan kaba geri doluyor ve daha hazla oluyor. Bir mühlet sonra su seviyesi eski haline geliyor. Yani motorda hiç su eksilmiyor. Suyunda yağ, yağda su yok, motorda herhangi bir değişik ses yok gayet normal çalışmakta, egzozda da sorun yok. Suda antifriz de var. Genleşme kabı kapağını da değiştirdim aynı sorun devam ediyor. İki Ford özel servisteki ustaya götürdüm bana piston gömlekleri de veya üst kapakta çatlak olabilir dediler. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bu konuda biri yardımcı olursa çok sevinirim.

27 Aralık 2023 08:37 (Şikayetten 7 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Araçlarla ilgili taleplerinizi değerlendirebilmemiz ve Ford Otosan tarafından bir aksiyon alınabilmesi için yetkili servis kontrolleri gerekmektedir. Bundan dolayı aracınızın yetkili servisimize girişi yapıldıktan sonra bizlere ulaşarak talebinizi iletebilirsiniz. Kaydınızı oluşturularak talebiniz değerlendirme için Müşteri İlişkileri & Garanti birimine yönlendirebiliriz. Markamiza göstermis oldugunuz ilgiye tesekkür eder, saglikli günler dileriz. Ford Otomotiv San. A.Ş. Müşteri İlişkileri

28 Aralık 2023 14:54

Merhabalar bugün yaptırdığım conta testi ve su kaçak testinde herhangi bir sorun çıkmadı. Ama halen araç çalışırken su seviyesi asahi düşüyor sonra motor soğuduğunda su tekrardan eski seviyesine dönüyor. Motorun herhangi bir yerinde su kaçağı yok.

Yorumlar(5)

Savaş
Savaş
14 Şubat 2025 19:44

Kardeş merhaba bende 2015 Ford Focus 1.6 var aynı sorun bende de var sen nasıl çözdün bende test yaptırdım bir şey çıkmadı çözebilmişsen bize de yardımcı ol

Serkan
Serkan
2 Ocak 2024 09:00

Araç soğuduktan sonra su eklemek için genleşme kabının kapağını açtığında su birden yükselerek eski seviyesine geliyorsa aynı problemle bende karşılaştım. Hava vardır diye havası almaya çalıştım, genleşme kabı kapağını değiştirdim ve en sonunda contasını değiştirdim problem çözüldü. Tavsiye aracı zorlamadan bir an önce ustaya götür ki motor bloğunda problem yoksa bir de o tornaya girmek zorunda kalmasın veya çatlak oluşmasın.

Ford Focus'ta Gizemli Su Fokurdatma Sorunu

Erhan
Erhan
6 Ekim 2024 16:0415.357

Merhaba, aracım 2020 model Ford Focus Titanium paket. Yedek su deposunda su fokurdatma sorunu var. En az 10 ustaya göste...

2 Yorum

Ford Focus Mu Bir Daha Asla!

Erkan
Erkan
3 Aralık 2023 15:0012.739

Ford 2015 1.5 dizel otomatik aracım suyu genleşme kabından atıyor. Devir daim değiştirdim termostat değiştirdim. Genleşm...

3 Yorum

Tümünü Gör
Ford Courier Aracımla İlgili Sağ Ön Lastik Basınç Sorunu!

Ford CourierAracımla İlgili Sağ Ön Lastik Basınç Sorunu!

Fatih
Ford Transport Aldık Pişmanız!

Ford TransportAldık Pişmanız!

Fuat