Emin sonuçtan hiç memnun değil

Ford Focus'ta Şanzıman Kabusu

Ford Focus'ta Şanzıman Kabusu
23 Aralık 2024 11:27

2019 model Ford Focus 1.5 TDCİ aracım şehir içinde hareket halindeyken vites düşürdü ve şanzıman arızası uyarısı verdi. Kenara çekip kapat aç yapınca ise otomatik olarak P'ye alıyor, hareket etmiyor.

Problem yaşamamak için maddi şartları zorlayarak yüksek modelli araç alıyoruz ama problemler peşimizi bırakmıyor. Şanzıman arızası araçlarda en çok masrafa yol açan arıza maalesef, ne yapacağım bilmiyorum.

Aracımı çok seviyor, severek biniyor ve herkese tavsiye ediyordum ama bu problemi nasıl çözerim, masraflar altından nasıl kalkarım bilemiyorum. Otokoç'tan bu konuda çözüm bekliyorum.

profile profile
23 Aralık 2024 11:12

Araç bir süre bekleyince n konumuna geçiyor,10km hıza kadar hareket ediyor. Servis ile görüşülüp aracımı Konya Otokoç a bıraktım. İncelenip dönüş yapılacağı söylendi. Bu araçlarda sabit hızlarda devir dalgalanması, sarsıntılı vites geçişi vs. Nin kronik arıza olduğunu öğrendim birkaç kullanıcıdan. Böyle bir kronik arıza durumunda Otokoç tan müşteri memnuniyeti adına gerekli parçaların ücretsiz yenilenmesini istiyorum. Bu kronik arıza sebebiyle belkide 1 ay araçsız kalacağım

23 Aralık 2024 18:02

Otokoç'tan arandım gün bitmeden. Arıza tespit edilip şanzıman değişimi yapılması gerektiği bilgisi iletildi. 150bin km garantisi olan şanzıman değişimi için ise %50indirim yapıp 70-80bin tl gibi bir fiyat çıkarmışlar. Piyasada 100bin km öncesi aynı problemi yaşayanlarda mevcut olduğu için bu arıza kullanıcı kaynaklı değil ürün kaynaklıdır. Bu sebeple mevcut arızanın daha makul bir ücret ile giderilme beklentim mevcut, çünkü verilen rakam aracın %10 bedeli seviyesinde.

26 Aralık 2024 08:40 (Şikayetten 2 gün sonra)

Ford Focus Otomatik Şanzıman Arızası

Oğuzhan