Fiat Sıfır Araç Aldım Pişman Oldum

Halil
05 Mayıs 2024 20:58

2021 model Fiat Doblo Maxi Cargo aracımı 2023 Ekim ayında Isparta'daki yetkili servise yağ bakımı için bıraktım. Bakımları yapıldıktan sonra aracımı teslim aldım. Bir hafta sonra aracımda titremeli çalışma meydana geldi ve devir dalgalanması oldu. Bunun üzerine 444 22 55 numarayı arayarak durumu anlattım. Servise çekilen aracım için servis tarafından bir sıkıntı olmadığı ve kullanabileceğim söylendi. Yağ eksiltme olmuş, üzerine ekleme yapılmıştı. Servisten aracımı aldım ve tekrar 60 km yol geldim. Sabah aracımı çalıştırdığımda aynı sorunun devam ettiğini gördüm. Servisi aradım ve 'Aracı servise çekelim, kontrol edelim' dediler. Aracı tekrar servise gönderdim. Bir saat sonra aracın enjektörlerinin arızalı olduğu ve Bosch servisine gönderilerek buradan gelecek rapora göre hareket edileceği söylendi. Parça sökülerek servise gönderildi. Servis, yakıt kaynaklı arıza olduğunu ve bunun garanti kapsamı altına girmediğini söyledi. Aracım henüz 30 bin km'de olmasına rağmen bütün bakımları yetkili serviste yapılmıştı ama buldukları sorunu bize yüklediler. Aldığım yakıtı ölçtürdüm, temiz çıktı. Aldığım istasyonun pompasından numuneler alınıp yetkili firmada testleri yapıldı, yine temiz çıktı. Bunu Fiat servisi kabul etmeyip Bosch servisinin verdiği raporu esas aldığını söyledi. Aracımın garantisi devam ediyor ve bakımları yetkili serviste yapılıyor. Ancak arıza durumunda servis bu şekilde kabul etmiyor. Sıfır araç almamızın ve yetkili serviste bakımlarını yaptırmamızın ne anlamı kalıyor? Garanti kapsamına girmeyecekse ve hiçbir çözüm bulunmayıp bana 40 bin TL fatura kesilecekse, 'Bunu siz ödeyeceksiniz' denilerek işin içinden sıyrılıyorlar. Bu durum yazık ve günahtır. Fiat yetkililerinin bu konuyla ilgilenmelerini talep ediyorum.

06 Mayıs 2024 13:21 (Şikayetten 16 saat sonra)

Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Özgür
07 Mart 2024 09:38
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Garantisi Devam Eden Aracımda Yağ Eksilmesi Ve Yüksek Onarım Ücreti Mağduriyeti

Ömer
22 Ekim 2025 16:51
Samet sonuçtan memnun değil

Araç Garanti Sorunları Ve Müşteri Hizmetleri Desteği

Samet
02 Nisan 2025 16:59
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Doblo'da Garanti Kapsamında Motor Sorunu

Ali