27 Eylül 2024 15:19

Europcar Yenibosna Airport AVM şubesi ve Europcar müşteri hizmetlerinden şikayetçiyim. 07.08.2024 tarihinde geçerlilik tarihi 08.09.2024 saat 15:00'dan 10.09.2024 saat 15:00'a kadar olmak üzere 2 günlük araba kiralaması yapmıştım, bazı özel sebeplerden dolayı yaklaşık 3-4 saat geç gittim. Gittiğimde rezervasyonumun iptal olduğunu söylediler fakat iptalden önce ne bilgilendirme mesajı atıldı ne de arandım. Kendileri de defalarca aradıklarını söylemelerine rağmen bir kere bile aranmadım.

Gerekirse operatörden kontrol edilebilir. İptal mesajı ise, ben onlara kiraladığım arabayı almaya geldim deyince hemen gönderdiler. Bu da gerekirse kontrol edilebilir kameralardan ve benim oraya gittiğim saat gönderilen iptal mesajından. Daha sonra ellerinde araba kalmadığını ve ücretin iade edileceğini söyleyip beni başlarından saldılar ve mağduriyeti gidermediler.

Sonraki hafta müşteri hizmetlerini aradım ve mağduriyetimi söyledim ayrıca ücretin ne zaman geri yatacağını sordum. Bana 15 iş günü içinde yatacağını söyledi ve mağduriyetimden dolayı şikayet kaydı alındı. 15 iş günü geçmesine rağmen ücret geri yatırılmadı ve 27.09.2024 tarihinde müşteri hizmetlerini tekrar aradım. Meğerse hala geri ödemeyi yapmamışlar ve ben söyleyince hemen geri iade yapıyoruz dediler.

Ve rezervasyona gelmediğim gerekçesiyle 800 TL civarında kesinti yapıldığını söylediler. Ve ben de kiralama yaptığım sitede ne kadar süre içinde rezervasyona gelmem gerektiğine dair bir yazı olmadığını ve aranmadığımı ve mesaj da almadığımı söylememe rağmen kesinti yapacaklarını. Sitede kiralama yaptığım bölümde böyle bir yazının olmasına dair bir zorunluluklarının olmadığını ve yanlış hatırlamıyorsam arama zorunluluklarının da olmadığını söylediler.

Kabaca, geçiştirerek cevaplar verildi. Ben yıllardır çeşitli firmalardan araç kiralıyorum, şu ana kadar gördüğüm en ilgi ve alakasız şirket oldular. Eğer mağduriyet giderilmezse Tüketici Hakları mahkemesine başvuracağımı belirtmek isterim. Saygılarımla. Not: Europcar ve kar araç kiralama şirketleri ortak altyapı kullanıyor. Bu yüzden mesaj kar Rent A Car olarak gönderilmiş.

21 Ekim 2024 17:21 (Şikayetten 24 gün sonra)

Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Abdullah
27 Ağustos 2024 11:45
Europcar Arızalı Ve Bakımları Geçmiş Araçlar
İlkay sonuçtan hiç memnun değil

Europcar'da Araç Kiralama Mağduriyeti Ve Ek Ücret Şoku!

İlkay
05 Mart 2025 09:48
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

24 Temmuz 2024 23:24
Fedaim sonuçtan çok memnun

Fedaim
02 Temmuz 2024 11:25
"Yenibosna şubesinden asla araç kiralamayacağım kesin ama benden yaptıkları haksız para kesintisinin iadesi konusunda Europcar genel merkezinden benimle iletişime geçip iademi gerçekleştiren Meltem Özdemir hanımefendiye ilgi ve alakasından dolayı çok teşekkür ediyorum."

02 Haziran 2025 15:27
Europcar İletişim Sorunu Nedeniyle Yüksek Ek Ücret Mağduriyeti Yaşadım