Sinem sonuçtan hiç memnun değil

Ejder Turizm Güney Amerika Turu

10 Mayıs 2024 11:30

Güney Amerika turu kapsamında Şili, Bolivya, Peru ve Kolombiya'yı ziyaret ettik. Güzelliklerine hayran kaldığımız bu yerlerin aksine, turun sunduğu hizmet ve koşullar maalesef yetersizdi. Zorlu bölge şartlarına rağmen turun vaatlerini yerine getiremediğini üzülerek belirtmek isterim.

Aşağıda yaşadığımız sorunların bir özetini sunuyorum: Turun en fazla 22-25 kişi olacağı söylenmişti ancak biz 36 kişiydik. Her gün organizasyon sorunları yaşadık ve Bolivya sınırında yaklaşık 3 saat beklemek zorunda kaldık.

Kulaklıkların olmaması nedeniyle rehberin anlatımlarını duymakta güçlük çektik, bazen hiç duyamadık bile. Chiuchiu kasabasına yaptığımız ziyarette, belirtilen kilisenin açılış saatini kaçırdık ve göremedik. 4x4 araçlar eski ve klimalı değildi; bu yüzden sıcakta camları açmak zorunda kaldık ve araç içine kum ve toz dolması büyük rahatsızlık yarattı.

Uyuni'de üç jip oteli bulamayıp kayboldu ve ara sokaklarda güvensiz hissettik. Otele vardığımızda sorumlu kişinin bu durumdan habersiz olması hayal kırıklığı yarattı. Santiago'dan Uyuni'ye gitmek 17 saat sürdü ve bu yolculuk sırasında çok yorulduk. Kaktüs Adası'na gidilemeyişimiz ve hava temizleme gününe denk gelmemiz nedeniyle yolun değişip uzaması son derece olumsuzdu.

La Paz'ı neredeyse göremedik ve sadece teleferikle yukarıdan bakabildik. Otobüslerde havalandırma olmadığı için yüksek rakımda oksijen sıkıntısı çektik.

Ay Vadisi'ni gezdikten sonra içeride kilitli kaldık ve birimiz asma kilidi kırmak zorunda kaldı. Turda belirtilen Peru'daki Pomata köyüne uğrayıp eski kiliseyi gezeceğimiz söylenmişti ancak orayı atlayıp yola devam ettik. Machu Picchu treninde ikram olacağı belirtilmişti fakat ikram yapılmadı ve eski bir trene bindirildik.

Limanı ve okyanusu göremedik, serbest zamanımız olmadı ve altın müzesine son dakika yetişebildik. Çoğu zaman gece geç saatlerde kalkıp otelden ayrılmak zorunda kaldık.

Şikayetimiz sonrasında bize başka bir turda kullanmak üzere %7, daha sonra %12 indirim teklif ettiler. Ancak bu indirim, zaten kalabalık gruplara uygulanan bir indirimdi. Yaşadığımız tüm olumsuzluklar ve yanlış beyanlar sonrasında maalesef herhangi bir avantaj sağlanmadı.

Hakan
Hakan

Ejder Turizm mağdurları kulübüne üzülerek hoş geldiniz. Bu tur eskiden böyle değildi ama artık bu şikayetler gittikçe artıyor ve ne yazık ki firma yetkilileri bu mağduriyetleri giderecek makul çözüm bulmaktan çok uzaktalar. Benzer problemleri Büyük Meksika ve en son da Rusya Kuzey Işıkları turlarında yaşadık. En azından bir özür bile dilemek erdemliktir, müşteri memnuniyettir ama duymadık.

Sinem sonuçtan hiç memnun değil

Ejder Turizm Hayal Kırıklığına Uğratan Güney Amerika Turu

20 Nisan 2024 20:02
Benan sonuçtan hiç memnun değil

Ejder Turizm Grand Güney Amerika Turu, Organizasyon Ve Konaklama Sorunları!

04 Temmuz 2024 12:16