Dolap Vergi Cezası

20 Kasım 2023 03:04

Dolap uygulaması üzerinden 2022 yılından beri satış yapıyorum. Kuralları okuduğumda, belirli bir tutara kadar satışlarda sorun olmayacağını, tutarı geçtikten sonra e-Devlet üzerinden takip etmem gerektiği yazıyordu. Ancak geçen hafta vergi cezası geldi. Tarafımıza şirket gibi bir yapıya sahip olmamamıza rağmen bu kadar yüksek tutarı ödeyecek gücümüz yok. Dolap'ın bunun arkasında durmasını istiyoruz.

profile profile

Yorumlar (14)

Latif
Latif

Hocam sınırı aşmış mıydınız o dönem? Bir de düşürünce rakam kaç oldu?

Ece

Merhaba ne yaptınız acaba çözebildiniz mi bilgi verir misiniz

Adem
Adem

Yani her satış yapan yandıı

Merhabalar Barış Bey ne kadar satışa ne kadar vergi cezası geldi bilgilendirme yaparsanız sevinirim

Benim 250000₺ satışa 500000₺ geldi

Oktay

Ne kadarlık satışa ne kadar bir vergi cezası çıkardılar, bilgi verebilirseniz çok memnun olurum barış bey

Oktay

Satışınız ne kadardı, ne kadar ceza yazdılar

Ece

250000₺ satışıma 500000₺ ve bunun sadece 70-80000i kazançtı😥😥 ayrıca 2021 yılı için

Cihat
Cihat

Uygulama 129 bin TL'ye kadar olan satışlar muafiyet kapsamında fakat tutarı aşınca e devletten kontrol edin diyor ben 2 yıldır kontrol ediyorum hiçbir şey yok fakat bana 1 ay önce gelir idaresi başkanlığından izaha davet geldi 2022 yılının başından itibaren vergi mükellefi olmamızı istiyorlar hem beyanname cezaları hem de Bağkur borcu çıkacak 350 bin tl satış için 550 bin tl vergi dairesi ve SGK ya para ödememiz gerekiyor Allah fırsat vermesin

Barış

Merhaba satış tutarının ÷10 civarında bir KDV çıkıyor diğerleri için indirim talep edilip çok düşüyor ancak beyanname cezası ekstrası oluyor. Dolabın 129bin tl muafiyetini tanımıyorlar maalesef

Oktay

Ne yapmayı düşünüyorsunuz, banada gönderdiler izaha davet yazısı.

Esra
Esra

Bize de bilgi verir misiniz barış bey ne kadarlık satışınıza ne kadar verdi geldi. Sıfır ürün mu satıyordunuz yoksa ikinci el mi.

Sinan
Sinan

Sanırım herkes mercek altına alındı. Yaptığınız satış toplamı ve kesilen vergi cezası hakkında bilgi paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz. Yüzde olarak da belirtebilirsiniz. Teşekkürler

%200 diyebilirim 250000₺ ye 500000₺ geçmişe dönük faiz işleyecek 2021 yılı

Gül sonuçtan hiç memnun değil

Dolap İnsanları Borca Sürükledi ‼️

Gül
28 Kasım 2023 18:25

Zeynep
23 Ocak 2025 16:14
Haksız Vergi Cezası: Dolap Uygulamasının Bilgilendirme Eksikliği
Sevcan sonuçtan hiç memnun değil

Sevcan
29 Temmuz 2024 16:58