Kutluhan sonuçtan hiç memnun değil

17 Nisan 2024 12:31

Dolap uygulaması üzerinden gerçekleştirdiğim Raspberry Pi monitörü satışına iade talebi geldi. Gelen iade talebi şöyle: "Raspberry Pi monitörü olarak tanıtılmasına rağmen ürün yalnızca açılış ekranını gösterebiliyor, masaüstünü gösteremiyor. Bu bir Raspberry Pi ekranı değil." İade talebine itiraz etmek için bana sadece 255 karakterlik bir alan tanındı. Bu alan, iadenin neden yapılmaması gerektiğini açıklamak için yetersizdi. Ürün açıklamamda belirttiğim gibi, bu monitörü Raspberry Pi ile kullanılmak üzere uygun hale getirdim. Açıklamalarım dışında üründe bir problem olmadığını da ifade ettim. Alıcının belirttiği 'masaüstünü göstermiyor' sorunu, satın aldığı monitörle ilgili değildir. Hiçbir monitör, belirli görüntüleri seçici bir şekilde göstermez. Bilgisayarın ekran kartı görüntü sağladığı sürece monitör bu görüntüyü yansıtır. Açılış ekranının görüntülenip masaüstünün görüntülenmemesi, bilgisayarın masaüstüne geçemediğini (BIOS/açılış ekranında kaldığını), işletim sisteminin yanlış kurulduğunu veya çıkış ayarlarının doğru yapılmadığını ("raspi-config" ayarları) gösterir. Bunlar, ürünümün hatalı olduğunu işaret etmez; donanım ve yazılımla ilgilidir. Temel bilgisayar bilgisi olan herkes bu bilgileri bilir. Özellikle Raspberry Pi gibi teknik bir cihaz kullanan bir kullanıcının bu teknolojileri daha iyi anlaması beklenir. Burada, alıcının Raspberry Pi ve genel bilgisayar kullanımındaki eksik bilgisinden ve Dolap uygulamasının yetersiz destek personelinden kaynaklanan bir mağduriyetim var. İade itirazım kabul edilmedi ve çalışır durumda sattığım ürün haksız yere iade edilecek. Dolap Asistan üzerinden iletişim talebinde bulundum ve 17.04.2024 tarihinde Dolap çalışanı S**** Hanım tarafından arandım. S**** Hanım ezberlenmiş ifadelerle iadenin yapılacağını belirtti. Kendisine iadenin şirket politikalarına aykırı olduğunu ifade etmeme rağmen, iadeyi geri çekemeyeceklerini söyledi. Ürün kargosu geldiğinde kesinlikle kabul etmeyeceğim. Şirketin hatasını ben ödemek zorunda değilim. Ürünün paketlenmesinden kargolanmasına kadar olan süreçte malı yük altına aldım. 'İkinci el ürün satışının doğası gereği beğenmeme gibi durumlar nedeniyle iade yapılamaz.' Satılan meşru ürün için ödeme talep ediyorum.

17 Nisan 2024 23:35

Sonucu merak edenler için şimdiden yazayım. Dolap uygulaması, Şikayetvar platformunu tanımıyor. Bu şikayetime bir dönüş olmayacak. Ürün iadesini almazsam hem para hem de ürün ne aldığından bile haberi olmayan bahse konu alıcıya gönderilecek. O nedenle tarafıma kargolanan iademi kargodan alacağım. Alıcının ürünüme zarar vermediğini veya bozuk bir ürünle değiştirmediğini umuyorum çünkü para transferi haricinde Dolap uygulamasının hiçbir konuda yardımcı olacağına inanmıyorum. Dolap uygulamasından 17.04.2024 itibari ile alım/satım işlemlerimi durdurdum. Yeni siparişlerimi iptal ettim. Kargoda olan siparişlerim alıcılarına iletilip para hesabıma geçtikten sonra hesabımı kapatıp bir daha kesinlikle bu firma ile ilgili hiçbir hizmeti kullanmayacağım. Dolap uygulaması 2018 yılında Trendyol tarafından alınmış bir uygulamadır. Trendyol firmasının diğer hizmetlerini yaklaşık 1 yıl önce yine müşteri desteği alamamamdan dolayı kapatmıştım. Kamuoyunun bilgisine sunarım.

07 Ekim 2023 16:54

Barış
27 Haziran 2023 02:08
Dolap'ın Yaptığı Haksızlık
Dolap'ın Yaptığı Haksızlık
Gülçeray sonuçtan hiç memnun değil

Gülçeray
21 Kasım 2023 22:18
Funda sonuçtan hiç memnun değil

Funda
31 Aralık 2024 16:25