Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Dji Drone Suya Düştü, Garanti Dışı Bırakıldı!

Dji Drone Suya Düştü, Garanti Dışı Bırakıldı!
Ahmet
18 Ekim 2024 13:58

Yaklaşık 1 ay önce Karfo Karacasulu çıkışlı aldığım Dji Neo Fly More Combo dronum uçuş esnasında pil seviyesi tam, rüzgarsız bir havada yaklaşık 7 metre uzaklıktan ve maksimum 4 metre yükseklikten kendiliğinden kontrol ekranında kırmızı 'stop' yazısı çıktıktan sonra tüm çabalarıma rağmen kendiliğinden suya düştü. Dji ile iletişime geçtiğimde beni Karfo Karacasulu yetkili servisine yönlendirdiler. Ürünü teslim ederken beni tam olarak dinlemeden servis formundaki arıza açıklamasına 'kendi kendine ekranda kırmızı stop çıktı kapatmama rağmen suya düştü' gibi bir açıklama ile garanti durumu devam eden ürünün garanti durumunu, 'Garanti Dışı' olarak yazmışlar. Biz sizi bilgilendirecek demelerine rağmen hiçbir şekilde aranmadım. Aradan zaman geçtikten sonra mail gönderdiklerini ve ürünün onarımının yapılmadığı, kullanıcı kaynaklı sorun olduğu ve ürünün güncel fiyatının yaklaşık yarısı kadar bir ücret ile pilsiz olarak yenilenmesi gerektiğini yazmışlardı. (o fiyata şu an piyasada ürünün kumandasız modeli satılmakta) Bilgi almak için aradığımda ise, ürünü özellikle suya indirmediğimi, inmemesi için çaba sarf etmeme rağmen o kadar yakın mesafede bile kontrolden çıktığını ve bu yaptıkları değerlendirmeden dolayı Türkiye garantili olarak almayı tercih ettiğim cihazın onarımının neden yapılmadığını sordum. Yapılmıyor olarak yanıt aldım. Peki ücretin bu kadar yüksek olmasını sorduğumda ise bana Dji'ı arayabilirsiniz yanıtını verdiler. 'Dji ile çözülecek bir şey ise siz neden varsınız' sorusunu düşünmekten kendimi alamadım. Ürünün hiçbir şekilde onarımı yapılmıyor ise ben daha uygun fiyatlara yurt dışı ürün alabilirdim. Servis olarak verilmesi gereken hizmetin verilmediğini, ürünün onarımı ya da değişiminin yapılması gerektiğini düşünürken, kolay yoldan ürünü fahiş bir fiyat ile kullanıcıya bir müşteri gibi değil, kazanım aracı olarak bakıldığı gerçeği ile yüz yüze geldim.
Bahse konu sorunumu ve memnuniyetsizliğimi Dji Global ile paylaşıp, tüketici haklarımı kullanarak yasal işlemleri başlatacağım.

Ezgi sonuçtan hiç memnun değil

Dji Dronumun Garanti Kapsamında Onarılmaması Ve Yüksek Ücret Talebi!

Ezgi
25 Ekim 2024 11:01
Pazarlı sonuçtan hiç memnun değil

Dji Air 3s Drone Arızası Sonrası Haksız Kullanıcı Hatası Raporu!

Pazarlı
15 Ekim 13:46
Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Dji Servisinde Yaşanan Sorunlar Ve Kayıp Drone

Muhammet