Aslı sonuçtan memnun

22 Aralık 2024 11:28
Aslı'nın Teşekkür Mesajı
“Firmaya mağduriyetimi giderdiği için teşekkür ederim.”

Yaklaşık 3 hafta önce booking.com üzerinden yurt dışında bir otel için ücreti otelde ödenmek üzere rezervasyon yaptım. 21 Aralık akşamı booking.com uygulaması üzerinden gelen ve konaklayacağım otelden gelmiş gibi görünen bir mesaj aldım. Rezervasyon teyidi için 24 saat içinde bir ödeme yapmam gerektiği, daha sonra karta bu ücretin iade edileceği, aksi takdirde rezervasyonumun iptal edileceği yazıyordu. Hem otele hem Booking müşteri hizmetlerine mesaj yazdım ama dönüş olmadı. Ama uygulamanın kendi üzerinden geldiği için güvendim ve ödemeyi yaptım ama hala ödeme yapmam gerektiği yönünde mesajlar gelmeye devam etti. Diğerlerini dikkate almadım. Müşteri hizmetlerine ve otele tekrar mesaj attım. Otel birkaç saat sonra kendilerinin böyle bir mesaj göndermediği ve rezervasyonda sorun olmadığı, ödeme yapmama gerek olmadığı ve booking.com 'un hacklendiği şeklinde yanıt verdi. Ancak o zamana kadar ödeme yapılmış oldu. Henüz booking.com'dan dönüş yapılıp sorunumla ilgilenilmedi. Bankama da bilgi verdim. Booking e güvenerek yaptığım işlemler sonucu maddi kayba uğradım.
Umarım en kısa zamanda dönüş yaparak mağduriyetimi giderirler.

28 Ocak 2025 19:25

1 aylık yazışmalar ve takip sonucu para iadesi yapıldı.

28 Ocak 2025 19:27

Firmaya mağduriyetimi giderdiği için teşekkür ederim.

Yorumlar (5)

Merhabalar, aynı şekilde bir durum ile karşı karşıyayım işlemleri kredi kartı ile yaptığım için harcama itirazı başlattık banka tarafından, sizde nasıl oldu son durum nedir? Banka itirazı mı oldu ne kadar sürede sonuçlandı?

Aslı hanım merhaba, itiraz süreci başlatıp red mı aldınız siz 120 gün sürüyordu. Daha sonrasında Türkiye Bankalar Birliğine başvurdunuz mu? Süreç nasıl ilerledi. Sizde banka dan gelen olumsuz sonucu deliller ile birlikte daha sonra Booking e mi gönderdiniz? Toplam 2780$ bir işlem var şuan bende.

Aslı

Kredi kartı bilgilerinizle güvenlik şifresi girerek onay verdiyseniz bankadan parayı geri alamıyorsunuz. Bankadan parayı geri alamadığınıza dair kanıtlayıcı belgeleri booking.com'a sunduğunuz zaman Booking hesabınıza paranızı gönderiyor. Booking.com ile X hesabı üzerinden iletişime geçin, oradan hızlı dönüş yapıyorlar ve ne istediklerini yazıyorlar.

Burak
Burak

Merhaba aynı sorunu bende yaşadım bir dönüş alabildiniz mi bilgi verebilirseniz çok sevinirim iyi günler

Aslı

Booking'e şikayetinizi X (Twitter) üzerinden yazın, oradan hızlı cevap veriyorlar. Akabinde Booking.com ile mailleştik, benden istedikleri banka ekstresini gönderdim ama hala gelişme yok.

Çiğdem sonuçtan hiç memnun değil

Booking.com Üzerinden Yanıltıcı Mesajlar Ve Maddi Kayıp

Çiğdem
09 Aralık 2024 21:02
Ali sonuçtan çok memnun

03 Kasım 2024 19:00
"Yapılan fazla ödemeler Booking cüzdanıma seyahat kredisi olarak iade edildi ( bundan sonraki seyahatlerimde kullanılmak üzere) Keşke para iadesi şeklinde olsaydı. Ama bu bile müşteriyi koruyan bir yaklaşımdır. Bundan sonra hep Booking. Teşekkürler..."
Ozge sonuçtan hiç memnun değil

28 Haziran 2024 23:41