Esra sonuçtan hiç memnun değil

21 Kasım 2024 21:44

BMW g20 kasa aracımda daha önceden durduk yerde sağ ayna elektronik aksam arızası yaşadım ve sorun Borusan İstinye tarafından garantiden çözüldü.
Şimdi durduk yerde “park freni” arızası yaşıyorum. Yolda giderken kendiliğinden yandı. Park freni tutmuyor. Aracı açıp kapatınca yeniden çalışıyor. İlerleyince yeniden “park freni” arızası yanıyor. Web de araştırdım. Aynı konudan pek çok kişi şikayetçi olmuş. Aracın sürekli kendi kendine elektronik arıza vermesinden dolayı tüm işlerim aksadı. Borusan İstinye ile konuştum yarın aracı oraya gönderiyorum bakacaklar. G20 sahiplerinin aynı şikayetleri sürekli yazmaları sorunun araç kaynaklı olduğunu gösteriyor. Umarım bir çözüm bulabilirsiniz.

22 Kasım 2024 09:06 (Şikayetten 11 saat sonra)

26 Kasım 2024 14:11

Servisten aracın elektronik park sisteminin elektronik olarak arıza yaptığının bilgisini aldım. Servis danışmanı Emre bey garanti kapsamından sorunu çözmek için Almanya merkeze yazdığını söyledi. Almanya'dan gelen cevaba göre ya parçalar ücretsiz olarak değiştirilecekmiş ya da benim 98.000 TL ödeyerek parça temin etmem gerekliymiş. Yazışmalar geç sonuçlanabiliyormuş o sebeple Perşembe gününe kadar beklemedeyiz. Sonuç henüz belirsiz ve hastaneye sürekli gidip geldiğim için uzayan süreç beni çok olumsuz etkiliyor.

04 Aralık 2024 19:21

Merhaba, Borusan Oto İstinye’den aracımı bugün teslim aldım. Problemim çözüldü. Parça değişimi sağlandı. Servisten Emre Bey e ayrıca teşekkür ederim. Garantisi bittiği için, BMW ile yapılan yazışmalar sonucunda BMW %30 luk bir indirim aldıktan sonra bir de Borusan olarak indirim yapılmasını sağladı. İlk öğrendiğim fiyatın %50 si indirim yapılmış oldu. Çok memnun kaldım. Teşekkür ederim.

04 Aralık 2024 19:22

Çalışmalarınız ve indirimleriniz için teşekkür ederim.

28 Aralık 2024 18:27
bmw-g20-elektronik-arizalari-park-freni-sorunu-1.jpg

Tekrar merhaba, Araç aynı arızayı bugün tekrarladı. Demek ki sorun çözülmemiş.

28 Aralık 2024 18:48
bmw-g20-elektronik-arizalari-park-freni-sorunu-1.jpg

Merhaba, 2019 model G20 kasa 55000 km de BMW aracımın park fren sistemi kendi kendine Kasım ayında arıza yaptı. Sorun sisteminde dediler ve komple park freni sistemi değiştirildi. 4 Aralık tarihinde aracı teslim aldım ve bugün itibariyle (28 Aralık) aynı arıza yine seyir halinde iken kendi kendine yandı. Ben sorun çözüldü diye düşünürken aslında sorun çözülememiş. Demek ki sorun değişen elektronik fren sistemi değilmiş. Benim boşu boşuna araç parçam değiştirilmiş. Ya da bana yine arızalı bir ürün takıldı. Kontroller tam yapılmamış. Açıkçası bu yaşamış olduğum durumdan dolayı üzgünüm.

09 Ocak 2025 12:50

Bu sefer arızanın mekanik olduğu yönünde bilgi verildi. Mekanik sistemi incelenmesi gerekiyormuş. Keşke her şey önceden incelense ve gerçek sorun baştan tespit edilseydi. Zaman kaybı.

11 Şubat 2025 13:34

Babam vefat ettiği için arıza ile ilgilenemedim uzun süre. Bu şikayeti okuyan herkese şunu diyeceğim. Aracınızı sadece yetkili servis diye güvenip tek ustaya göstermeyin. Arabamda sadece dsc bağlantı soketleri en başından itibaren tam takılmamış. Aracın altına bende girdim ve kendi gözümle gördüm. Başından beri temassızlık problemi yaşıyormuşum. Mutlaka güvendiğiniz ustalarınız olsun! 500 TL'ye sorunum çözüldü.

Serhat
Serhat

Aynı sorunu bende yaşıyorum serviste seç modülünden kaynaklı dediler Almanya dan parça geldi değiştirdiler teslim aldıktan 3 4 gün sonra tekrardan aynı arızayı verdi şu an aracım tekrardan serviste. ********** siz de de lastiklerdeki sensörlerden mi olmuş yapabildiniz mi siz

Ferhat

Geri dönüşünüz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim umarım gerçekten dediğiniz gibi şanslı olurum:)

Ferhat

Esra hanım merhaba aynı problemi bende yaşadım. Daha çözüm bulmuş değilim. Deprem bölgesinde yaşıyorum burda yetkili servis yok geriye kalan sanayici tayfada ne koparsam kar diye müşteri arıyor. Bir kaç kişiye gösterdim sizin ödediğiniz meblağ bandında fiyat çıkardılar. Tam olarak siz hangi bölgedeki fişlerin takılı olmadığını gördünüz. Detaylı bilgi verebilir misiniz? Ve ben aracı sıcak havada araba soğukken yıkadıktan sonra bu arızayı verdi sizde de benzer durum oldu mu hiç?

Esra

Ferhat Bey Ben aracı sonrasında dışarıda bir BMW servisine götürdüm. Aracı kaldırdılar ve tekerlerin içindeki sensörlerde temassızlık olduğunu gördüler. Bağlantıları temizleyip tam yerine oturttular sorun çözüldü. En başından yapılması gerekeni en son ben yaptırdım yani. Benim sonrasında sorunum kalmadı. Bu arızadan birkaç gün önce Benim fren disklerim değiştirilmişti. O zaman tam bağlanmamış. :) Kısacası sistem değiştirmeden önce BMW ustanız varsa aracı kaldırıp bir sensörlere baktırın derim. Bol şans. Geçmiş olsun.

Furkan sonuçtan hiç memnun değil

BMW Güven Kaybı Ve Tekrarlayan Arızalar: Bir Sürücünün Mücadelesi

Furkan