Gokalp sonuçtan hiç memnun değil

05 Temmuz 2024 15:02

Ağustos 2023'te İzmir Özgörkey BMW yetkili bayisinden satın aldığım sıfır 420i aracımın "aküyü değiştirin" uyarısı vermesi üzerine, yine Özgörkey yetkili servise götürdüm. Servis elemanı ve satış elemanı, aracı 1 hafta kullanmazsam akünün biteceği gibi komik bir nedenle karşıma geldiler. Kumandalı çocuk oyuncağı mı bu lütfen! Borusan'dan kullanıcı hatası, garanti dışı diye cevap gelince Özgörkey'den 16 bin TL akü değişim ücreti talep ettiler. Araç uyarıyı verince değiştirmekten başka seçenek olmadığını söylediler, ömrünün ne kadar kaldığını da söyleyemiyorlar. O yüzden aracımı rahat bir şekilde kullanamıyorum, uzun yola çıkamıyorum. İlk premium sıfır aracım değil, sizden aldığım garanti kapsamındaki araç kullanıyor aküyü! 3-5 ay akü ömrü mü olur, bozuk ya da araçta bir sorun var. "Akü gücü düşük" gibi bir uyarı da vermedi, direkt değişim! Limanda, gemide de beklemiştir. 25 yıldır hiçbir aracımda yaşamadım. Yüzlerce BMW sıfır araç akü şikayeti var, kronik sorun olmuş durumda, önlem alınması gerekiyor. Servis elemanları gayet de rahatlar, hiç umurlarında değil. Ben bu sorunlarla uğraşmamak için hep sıfır araç alıyorum, beni daha çok uğraştırın diye değil. Sizden alınmış sıfır araç ve orijinal kendi aküsü, bozuk olduğuna göre siz değiştireceksiniz! Konunun benimle alakası yok, zamanımı daha fazla harcamayın lütfen, ücret talep etmeyin. Marka kalite sözü veriyor, orijinal parçasının arkasında durmalı! Bu sorun ivedilikle çözülmez ise; - Araç değiştirmeyi düşünüyorum, BMW herhangi bir modeli bir daha asla tercih etmeyeceğim. Ayrıca Borusan'ın distribütörü olduğu herhangi bir markada artık konu dışı olacak. Land Rover, Jaguar, Mini, vb. Hepsinde de benzer kalitede hizmet mevcuttur diye tahmin ediyorum. - Her iki BMW aracımın bakımını Özgörkey harici başka servise götüreceğim. - Araç kaskolarımı bir daha asla size yaptırmayacağım. - BMW Prime üyeliğimi iptal ettiriyorum. - Araç aksesuar, boya bakım, PPF kaplama vb. başka firmalara yaptırılacak. - Yüzlerce benzer şikayet var, hepsini BMW AG Almanya merkeze bildireceğim. Liyakat sorunu var ise Borusan ve yetkili servisler için gerekli teftişler yapılmalı. - Konuyu avukatım devralacak, yazışmalar, dava ve yasal hakkımı sonuna kadar kullanacağım. Yukarıdakilere gerek kalmadan markanın sorunu tamamen üstlenip kısa sürede çözüme ulaştıracağını düşünüyorum. Araç plakası 35BRY089.

05 Temmuz 2024 15:10 (Şikayetten 8 dakika sonra)

12 Temmuz 2024 01:07

Merkezden iletişime geçtiler, yaşananlardan dolayı özür dilediler, sorunu kısa zamanda çözüme ulaştıracaklarını ve konuyla ilgili haber vereceklerini bildirdiler ancak 1hafta oldu halen geri dönüş olmadı.

23 Temmuz 2024 00:24

10gün daha geçti kimse ilgilenmiyor, umursamıyor çok ilginç, beklemiyordum bukadarını. Araç olmadık zamanda çalışamaz duruma gelecek, aküsü daha ne kadar idare eder belli değil, durum acil.

30 Temmuz 2024 12:45
BMW 420i 2023 Akü Arızası. Borusan Özgörkey Garantiden Değiştirmiyor.

Neredeyse 1ay oldu geri dönen bilgi veren birisi olmadı. Sorun yaşamayalım diye sıfır araç alıyoruz, kaliteli hizmet için Premium marka seçiyoruz ama içinde bulunduğumuz duruma bakın. Bu durum, araçla başka bir sorun yaşadığımızda BMW ve Borusan tarafından nasıl yalnız bırakılacağınızın kanıtıdır.

06 Mayıs 2025 13:59

Almanya merkez ile iletişime geçtim ilgilendiler aynı gün Borusan dan yetkili aradı bir şekilde sorunu Özgörkey ile görüşüp sonuca ulaştıracaklarını söylediler ancak gerisi gelmedi. Görünen o ki Özgörkey işlemin devamını getirmiyor. Aracımı bakım için başka yetkili servise götürmeye başladım. Ayrıca aracı alırken Özgörkey satış elemanı Erdal Gülüm kendilerinden kasko yaptırınca aracın garantisinin uzatıldığını beyan etti ama uzatılmamış, belgesini de inatla vermemişti zaten. Profesyonellikten çok uzaksınız, hiç güvenim kalmadı.

Selim sonuçtan çok memnun

Selim
09 Şubat 2024 11:48

BMW 320i Start-Stop Sorunu: Garanti Kapsamında Akü Değişimi Yapılmadı

Mithat
27 Mayıs 2024 15:34
Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Gökhan
21 Eylül 2023 12:40