Şamil sonuçtan hiç memnun değil

İstanbulkart Usulsüz Kullanım Cezası Adaletsizliği

16 Eylül 2024 17:22

Kızım (ortaokul öğrencisi) için aldığımız İstanbulkart öğrenci kartını kızım kaybetmiş. Sık kullanmıyordu zaten. Biz de yeni fark ettik. Abisi için İstanbulkart aldığımızda heveslendiği için ona da almıştık birkaç yıl önce. Şimdi artık kullanmaya başlayacak diye yenilemek istediğimde usulsüz kullanım cezası ödememiz istendi başvuru sayfasında. Bizim uygunsuz kullanmamız gibi bir şey söz konusu değil. Müşterihizmetlerini aradığımda birisinin kullandığının tespit edildiğini söylediler. Usulsüz kullanan ben olmadığım halde, ve usulsüz kullanan kişi yetkililerce tespit edildiği halde cezayı neden ben ödüyorum bir türlü anlamıyorum. Bunun adaletsiz ve yanlış olduğunu düşünüyorum.

17 Eylül 2024 17:16 (Şikayetten 23 saat sonra)

Sayın Şamil A. İleteceğiniz talep, şikâyet ve önerileriniz hakkında işlem detayları ve kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyulmaktadır. Bildirimlerinizin güvenli bir şekilde incelenebilmesi için bize 153 Çözüm Merkezi hattından ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla. BELBİM Bireysel Müşteri Yönetimi

Şamil
Şamil
17 Eylül 2024 17:44

153'ü de aradım. Zaten daha öncesinde de aramıştım. Buraya yazdığım yazılardan bihaberler. Önceden 153'ü aramıştım zaten konu ile ilgili ve şikayet kaydı da oluşturmuştum. O sebeple konuyu yeniden anlatmak zorunda kalmadım. Ama önceden arayıp şikayet kaydı oluşturmamış olsam, buraya yazdıklarım Belbim'e aktarıldığı halde, aynı kurumun (ıbb) çözüm merkezi bu bilgilere sahip olmadığından, buraya yazdıklarımı bir de telefonda tekrar etmem gerekecekti. Bunun saçma olduğunu, zaten bu kanaldan bilgileri verdiğimi, sadece kişisel bilgilere ihtiyaçları olması gerektiğini müşteri temsilcisine anlatamadım. Bu sebeple bu sürecin iyileştirilmesine katkıda bulunmak adına bu konu ile ilgili de şikayet kaydı oluşturdum.

Güler
Güler

27 Mart 2025 tarihinde 16 yaşındaki kızımı doktora götürdüm onun kendine ait öğrenci kartı var ve benimde öğrenci kartım var ertesi gün ise giderken çantamdan akbili çıkartım otobüste kullandım oturdum. Otobüs şoförü bana seslendi ve akbili girmek istedi ben de çantamdan çıkartırken baktım kizzimin akbilide bende kalmış ve ben şoföre iki akbilide gösterdim hangisini basmışım bakar misiniz dedim. Yanlışlıkla kızımın akbilini basmisim. Ve şoför inanmadı akbili ip tal etti. Ben her gün kendi kartımı kullanıyorum yanlışlıkla basmışım desem de ikna olmadı. Lütfen bu şikayetimin isleme alınmasını istiyorum.

13 Eylül 2023 13:08

Kaybolan İstanbulkart İçin Haksız Ceza