Başkent Elektrik Dağıtım Gölbaşı İncek Elektrik Sorunu Ve Bedaş Sorumsuzluğu

26 Mayıs 2024 01:312.820

Ankara Gölbaşı ilçesi İncek Mahallesi 118271 ada,8 parselde inşaatı tamamlanarak, iskanı alınmış olan binada daire sahibiyim. Kullanıma hazır durumda olan dairemi elektrik bağlantısı olmadığı için kullanamamaktayım ve mağduriyet yaşamaktayım. Elektrik hizmeti alınması için gerekli işlemler tamamlanarak 1190647 başvuru numarası ile müracaat edilmesine rağmen elektrik hizmeti alınamamıştır. Sürecin tamamlanması konusundaki belirsizlik devam etmektedir. Kasim 2023 de sorduğumda, 2024 un ilk 2 ayında trafo yapılacağı söylendi. Sonra bu zaman nisan, mayıs oldu. Simdi de yaz sonu deniyor. Evde elektronik cihazlari birlikte çalıştıramaz olduk. Dolapta bozulmadık yemek kalmadı. Çamaşırlarımı ve bulaşıklarımı yıkayamaz oldum, en önemlisi kombi sigortası yandı. Apartmanda asansor çalışmadığı için merdivenle evime çıkmaktan bel rahatsızlığı yasayan birisi olarak daha da fazla etkilendim. Yaşlı akrabalarımızı zaten çağıramıyoruz. Söz konusu durumun en kısa sürede çözüme kavuşturulması ve mülkiyet sahiplerinin mağduriyetinin ortadan kaldırılması için gerekli çalışmanın yapılması ivedilik arz etmektedir. Süreç konusunda net bir tarih verilmesi gerekmektedir. İskanı çıkmış binaya elektrik aboneliği sağlamayarak, Bedaş aleni suç islemektedir. Normalde iskanı çıkan binada şantiye elektriği kullanmak yasaktır ve suçtur. Mahallece bu üvey evlat muamelesinden bıktık ya işinizi tam yapın ya da bırakın.

13 Temmuz 2024 21:40

Merhabalar

Ankara Gölbaşı İncek Mahallesi'nde oturuyorum. Mahallemizde uzunca bir suredir elektrik altyapı problemi mevcut. Konuyla alakalı yetkili mercilerle defalarca yapılan müzakereler sonucu, Başkent edaş nihayet kazi onaylarını alıp mahallemizde şebeke yenileme ve trafo inşaatı çalışmalarına başlamıştı. Ne var ki, bir suredir çalışmalar durmuş vaziyette. Kazi islerinin verildiği alt yüklenici firma Enertest Enerji a. Ş. Çalışmaları durdurmus. Konu ile alakalı saha mühendisi ile görüştüğümde çalışmayı bıraktıklarını, başka bir şirkete ihaleye verileceğini söyledi. Çalışmayı bırakma gerekçesi belirtilmedi. Başkent edaş ile görüştüğümde ise konudan bihaber olduklarını söylediler.

Öncelikle bazı konular hakkında ivedi bilgi sahibi olmak istiyorum: 1) Enertest şirketi neden bir anda çalışmaları bıraktı? 2) Yeni ihale sureci ve çalışmaların yeniden başlayacağı tarih ne zamandır? 3) çalışmalar ne zaman bitecek? Bu elektrik çilesinden ne zaman kurtulacağız?

Buradan Başkent edaş şirketine açık çağrımdır. Biz mahallece artık bıktık, yıldık. Ben 186 numarasını aramaktan, CİMER'e sizi şikayet etmekten yoruldum. Eminim ki siz de bana cevap vermekten yoruldunuz. Gecen gün, Hollanda Turkiye maçının olduğu aksam tam 10 saat elektrikler yoktu mahallemizde. Trafo kapasitesi yetmediğinden ötürü trafo hücresi patlamış. Yani 2024 yılının ortasında trafo patlaması yaşıyoruz. Yolun karşı tarafında, ulkealan, faraş gibi büyük konutlarda bu sorunlar yokken, biz incek koy içinde yaşayanların günahı nedir? Neden öteliyorsunuz? Neden bize çile çektiriyorsunuz? Kazi çalışmalarını verdiğiniz şirket neden bir anda isi bırakıyor? Bu ihale süreçlerini bırakmanın yaptırımları yok mu? Ben artık evimde yaktığım lambanın sürekli dalgalanmasından bıktım. Bel rahatsızlığım var, asansörümüz çalışmıyor, merdiven çıkmaktan da bıktım. Akrabalarımı eve cagiramiyorum, elektrik yüzünden rezil olmaktan bıktım. Buzdolabımdaki yemeklerin elektrik kesilince bozulmasından bıktım. Sokaklarımızın karanlık olmasından bıktım. Size net bir şekilde çağrıda bulunuyorum, artık bu mahalleye üvey evlat muamelesi yapmayın, ihaleyi verdiğiniz şirketler de böyle yari yolda bırakacak şekilde olmasın. Mağdur bir vatandaş olarak lütfen sorularıma ve çağrılarıma cevap verin, bizi mağdur etmeyin.

Proje no: "32P. 00932.01/02 pyp"

26 Mayıs 2024 08:00 (Şikayetten 6 saat sonra)

Merhaba, talebinizle ilgili en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir. İyi günler dileriz. BAŞKENT EDAŞ

26 Mayıs 2024 14:33

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvuru tarafımıza ulaşmış ve incelemeye alınmıştır. Başvurunuz hakkında en kısa sürede size bilgilendirme yapılacaktır. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. Saygılarımızla, BAŞKENT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

12 Haziran 2024 18:48

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvurunuz değerlendirilmiş ve konu ile ilgili tarafınıza 11.06.2024 tarihinde telefonla bilgilendirme yapılmıştır. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. Saygılarımızla, BAŞKENT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

Başkent Elektrik Dağıtım Tüm İşlemleri Tamamlanmış Binaya Elektrik Bağlanmıyor.

Rıza
22 Şubat 2024 12:251.055

Ankara Gölbaşı ilçesi İncek Mahallesi 118306 ada,2 parselde inşaatı tamamlanarak, 27.11.2023 tarihinde iskanı alınmış ol...

Başkent Elektrik Dağıtım İki Yıldır Elektrik Sorunu Çözülmüyor

Bilal
19 Ağustos 2024 11:54784

Ankara ili Gölbaşı ilçesi İncek Mahallesi'nde 123556 parselde bulunan evimin 2 yıldır elektriği yok! Elektrik yok ve cid...

Başkent Elektrik Dağıtım İncek Mah. Elektrik Sorunu

Faruk
3 Haziran 2024 23:13534

İncek Mahallesi T**** Ş***** sokak No:11 Gölbaşı / Ankara adresindeki dairemizde iskan alınmasına rağmen hiçbir şekilde ...

Başkent Elektrik Dağıtım Uzun Süren Ve Bilgilendirme Yapılmayan Elektrik Kesintisi

Gökçenur
5 Kasım 2025 08:49567

04/11/2025 tarihinde, Ankara Gölbaşı Bahçelievler 83/1 Sokak’taki adresimizde planlı olmadığı halde saat 14.41’de elektr...

Tümünü Gör
Başkent Elektrik Dağıtım Voltaj Düşüklüğü

Başkent ElektrikDağıtım Voltaj Düşüklüğü

Hazar
Başkent Elektrik Dağıtım Ekili Tarlaya Araçla Girip Zarar Vermek!

Başkent ElektrikDağıtım Ekili Tarlaya Araçla Girip Zarar Vermek!

Yücel
TEDAŞ Elektrik Kablosuna Zarar Veren Ağaç

TEDAŞ ElektrikKablosuna Zarar Veren Ağaç

Osman
Enerjisa Başkent Perakende Sokak Lambası Arızası

Enerjisa BaşkentPerakende Sokak Lambası Arızası

Murat
Başkent Elektrik Dağıtım Sokak Lambaları Yanmadığından Akşamları Telefon Işığı İle Yürüyoruz!

Başkent ElektrikDağıtım Sokak Lambaları Yanmadığından Akşamları Telefon Işığı İle Yürüyoruz!

Bekir
Enerjisa Başkent Perakende Sokak Elektrik Kablolarının Bizim Değiştirmemizi Söylüyor

Enerjisa BaşkentPerakende Sokak Elektrik Kablolarının Bizim Değiştirmemizi Söylüyor

Mehtap