Fatma sonuçtan hiç memnun değil

01 Şubat 2024 09:33

Müvekkil adına takip ettiğimiz bedeni hasar maluliyet dosyasında, müvekkilin maluliyet oranının limitin çok üstünde olması sebebiyle Axa Sigorta tarafından kaskolanmış ve kazaya sebebiyet veren araç kaskosuna, malul kişinin maluliyeti zmms poliçe limitini aştığından ımms poliçesine başvuru yapılmıştır. Başvurudan sonra yasal sürenin üzerinde bir zamanda farklı dosya numaraları ile dosyalar açılıp, tekrar rapor istenmiştir. Rapor alındığı sırada sanki rapor beklenmiyormuş gibi Groupama tarafından şirketin çalıştığı a*** Hukuk Bürosu'nda görevli k*** tarafından manevi tazminat teklifi verilmiştir. Maddi tazminat talebimiz olduğundan, bu yönde bir teklif talep ettiğimizde ise hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın zmms poliçe limitinin tüketilmesi gerektiğini öne sürerek maddi tazminat ödemesi yapılmayacağı mail yoluyla bildirilmiştir.

Tarafımızdan zmms poliçe limitinin, diğer sigorta şirketi ile arabuluculuk yoluyla anlaşarak kapattığımız ve zmms poliçe limitinin tükendiği noktada ımms poliçe limitinin hesaplamasının başlayacağı, bu sebeple ımms poliçe limitini ibra etmediğimizden hesaplama yapılmamasının ve bir teklifte bulunulmamasının hukuki bir gerekçesi olmadığını belirttik. İletişim kurulması gerektiğini söylememize rağmen, hukuken ve mantıken maddi tazminat ödenemeyeceği, bunun kanunda açıkça geçtiğini yine mail yoluyla tarafımıza ilettiler. A** Hukuk Bürosu'nu arayıp bir avukat ile dosya hakkında görüşmek istediğimizde, büro tarafından yine Katip t*** ile konuşturulduk ve bu kişi bize dosyanın sorumlusunun kendisi olduğunu, bu dosya ile ilgili bir avukat ya da başka birisi ile konuşamayacağımızı, dosyanın kendisine ait olduğunu ve büroda bu dosyayla başka kimsenin ilgilenmeyeceğini, 15 yıldır bu işi yaptığını belirterek telefonda etik olmayan bir konuşma yaptı. Maalesef süreçte profesyonel davranılmadı ve Axa Sigorta tarafından kaskolanmış kusurlu araç ımms poliçesinden hukuki bir gerekçe olmaksızın, %36 maluliyet raporuna limit altından kaldığı için ödeme yapılmayacağı bildirildi.

Vekil olarak ilk defa bir dosyada bu durumu yaşadık ve profesyonel olmayan kişiler yüzünden hem Axa Sigorta'nın hem de müvekkilin zarara uğratıldığı kanaatindeyiz. Genel merkezi arayıp talep oluşturduğumuzda da belirtilen süre içerisinde dönüş alamadık. Sürekli olarak Axa Sigorta ve Groupama Sigorta arasında dosyanın döndürülmesi, çözüm odaklı hareket edilmemesi ve dosyalarda keyfi davranılması mağduriyetimizi artırmıştır.

07 Şubat 2024 11:15 (Şikayetten 6 gün sonra)

Sitenize iletilmiş olan başvurunun değerlendirilebilmesi için detay bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır. Konuya ilişkin sitede yer alan gsm numarası aranmış ve ulaşılamamıştır. Saygılar sunarız. AXA SİGORTA A.Ş. Müşteri Şikayet Yönetimi

07 Şubat 2024 11:17
Axa Sigorta Groupama Sigorta Bedeni Hasar Maluliyet Dosyası

Aramalara cevap verilmiş ancak karşı taraftan yanıt alınamamıştır. Ek' te yer alan arama bilgisinde de açıkça görüntüleyebilirsiniz. Bilginize

07 Şubat 2024 11:18

Arama görüntüsü

Emin sonuçtan hiç memnun değil

06 Şubat 2024 16:01
Ekrem sonuçtan memnun

Axa Sigorta İletişim Ve Bilgilendirme Sorunsalı

04 Eylül 2024 23:51
"Axa Sigorta'ya üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirdiği için teşekkür ediyorum. Bir detayı buraya eklemek istiyorum. Karışmış olduğum kazada karşı tarafın hasar ve değer kaybı talebini imm teminatım kapsamında arabuluculuk sürecinde karşıladılar. Arabuluculuktan önce karşılamış olsalar karşı tarafa hem vekalet ücreti hem de arabulucuya ücret ödememiş olacaklardı. Tabii arabuluculukta alınan karar mahkeme ilamı niteliğinde olduğu için süreci kökünden çözmüş olmak için böyle bir yol izlemiş olabilirler. Ödeme ve sorunun çözümü için teşekkür ediyorum. Benim için sıkıntılı geçen hususu burada belirtmek istiyorum; dosya açıldıktan sonra ilk değerlendirme sonrası hukuk birimine iletildi, hukuk birimine iletilene kadar daha proaktif bir şekilde süreç hakkında bilgilendirme yapılırken, hukuk departmanına aktarıldıktan sonra sağlıklı iletişim kurma sorunsalı yaşadım. Bu süreçler sigortalı açısından muammalarla dolu bir süreç, müşteri psikolojisini iyi tutmak açısından bu aşamada iletişim kanallarını açık tutmanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Sigorta davalarına bakan bir avukat arkadaşımla görüştüğümde trafik sigortaları genelde ödeme yapar ama kaskolar dava sürecine götürüyor %90 demişti, bu da canımı sıkmıştı doğrusu, bu süreç sonrasında Axa Sigorta'nın %10'luk olumlu dilimde olduğunu öğrenmek beni mutlu etti. Bu açıdan Axa Sigorta'yı tavsiye ederim. Sigortanın kalitesi böyle durumlarda ortaya çıkar, ucuza poliçe yaptırmanız bir anlam ifade etmez. Teşekkürler Axa Sigorta."

11 Eylül 2023 14:25

31 Ağustos 2024 01:31