Cemil sonuçtan hiç memnun değil

13 Mayıs 2024 11:00

09/04/2024-13/04/2024 tarihleri arasında Avis şirketinden Esenboğa Havalimanı ofisinden 4 günlük araç kiraladım. Her ihtimale karşı tam kapsamlı 4 günlük araç sigortası yaptırdım. Araçla 11/04/2024 tarihinde şehir içinde anayola çıkarken kaldırıma aracın hafifçe sürtmesi sonucu aracın sağ marşpiyel kısmında ufak bir eğilme meydana geldi. Aracı kontrol ettiğimde hasarın hafif olduğunu düşündüğümden ve araç sigortasını yaptırmış olduğumdan dolayı tutanak tutulmasının gerekli olmadığını düşündüm. Aracı 13/04/2024 tarihinde teslim ederken durumu izah edip bir tutanak düzenledim. Aracı teslim ettiğimden itibaren Avis'in 444 28 47 numaralı müşteri hizmetlerini aramama rağmen her seferinde aracın serviste olduğu ve bu yüzden araç kiralanırken kredi kartımdan tahsil edilen 3000 TL'nin iade edilmediği söylendi ve başka bir bilgi verilmedi.

02/05/2024 tarihinde benden izin alınmadan Avis şirketi tarafından araç kiralanırken vermiş olduğum kredi kartı bilgilerimi kullanarak 12.240 TL servis ücreti adı altında bir fatura düzenlenip çekim yapıldığını gelen mesaj ile öğrendim. Hemen müşteri hizmetlerini arayarak iznim olmadan kredi kartımdan 12.240 TL tutarının nasıl çekilebildiğini ve tam kapsamlı sigorta yapıldığı halde neden sigortamdan karşılanmadığını sorduğumda, Esenboğa Havalimanı ofisine şikayetimi bildireceklerini söylediler.

Esenboğa ofisinden 0549 401 89 39 numaralı telefondan arayan bir çalışan, hasar tutarının 5500 TL'yi geçtiği için bu yüzden sigorta kapsam dışında kaldığını söyledi. Arayan kişiye 5500 TL'lik bir hasarın kesinlikle olmadığını ve servisin düzenlemiş olduğu faturada sadece 'hasar tahsilatı' yazdığını, 12.240 TL'lik faturanın nelerden kaynaklandığının açıkça belirtilmediğini ve hasarın bilinçli bir şekilde yüksek gösterildiğini, iznim dışında kredi kartımdan çekim yapıldığını belirtmeme rağmen şirketin beni dinlemediğini ve kaza anında polis çağırıp tutanak tutturulması gerektiğini söyledi.

Madem tutanak tutulacaksa, 5500 TL'den yüksek neye göre ve servisin bu hasarı yüksek göstermediğini, araçta benden önce kiralama yapan kişiler tarafından araca verilen hasarların benden tahsil edilmediğini nereden bileceğim?

Ayrıca aracı 13/04/2024 tarihinde teslim ettiğimden 02/05/2024 tarihine kadar aracın marşpiyel ezilmesinden dolayı serviste kalması doğal mıdır? Bütün bu itirazlarım Avis tarafından dikkate alınmadı ve mağdur edildim. Bir daha Avis'ten araç kiralamayacağım.

14 Mayıs 2024 15:30 (Şikayetten 1 gün sonra)
14 Mayıs 2024 15:47

İletmiş olduğum sorun ile tarafınıza dönüş sağlanmıştır diye cevap yazılmış, tarafıma nasıl bir dönüş sağlanmış, sağlanan bir geri dönüş yok, belirtmiş olduğum ve mağduriyetim kesinlikle ne cevaplanmış ne de mağduriyetim giderilmiştir.

14 Mayıs 2024 15:56

Yaşadığım sorunu yazıyorum. Kredi kartımdan bilgim dışında, iznim dışında 12240 TL servis ücreti adı altında çekim yapılıyor ve servis ütcreti faturasında bu servis ücretinin hangi hasarları kapsadığı hakkında hiçbir bilgi yer almıyor, itirizımım ve şikayetimi bildiriyorum. Avis'ten gelen cevap aynen şu şekide3 "İletmiş olduğunuz konu ile ilgili tarafınıza dönüş sağlanmıştır." neye ve kime ne dönüşü sağlanmış ya da yaşadığım sorun ne şekilde giderildi hiçbir bilgi yok. Tek söyleyeceğim benden haksız ve hukuksuz olarak servis ücreti adı altında kesilen parayı helal etmiyorum. Mağduriyetime neden olan kim varsa hakkımı helal etmiyorum. Bir dahada Avis'ten kesinlikle araç kiralamam. Kimseye de tavsiye etmem

Avis 5 Ay Sonra Ek Fatura Çıkarıyor

Nur
07 Haziran 2024 09:06
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Avis'in 15 Ay Sonra Kartımdan Para Çekmesi!

Fatih
10 Eylül 2024 12:39
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Avis Araç Kiralama Sürecinde Yaşanan Eksik Ücret İadesi Sorunu

Murat
23 Ağustos 2024 13:20
Fırat sonuçtan hiç memnun değil

Avis Depozito Bedeli İadesi

Fırat