Apple Airpods Pro 2 Bul Özelliği Çalışmadığı İçin Kaybolan Şarj Kutusu

Sevda
23 Şubat 2024 18:24

Daha önce s****kulaklık kullanırken, kulaklığım kaybettiğimde bulamadığım için, bul özelliği olduğu için Airpods Pro 2 yi aldım. Önce iPad'imle kullanıyordum ki, sonra Macbook’umu da bu nedenle aldım, iPhone telefon kullanmayı sevmiyorum bir tek onu almadım.
Sorun şu: iPad'imle kullanırken Airpods'umu kaybettiğimde, bul özelliği ile hem son konumunu hem de kaybettim özelliğini açınca bulunduğunda konum ve bulundu geri bildirimlerini alırken, Macbook ile alamıyorum. Macbook’u ilk defa kaybettiğimde,6 şubatta kulaklığımı arkadaşımın evinde unuttum. Ve Macbook'tan konum bakmak istedim ama konumu görmedi. Bulunca haber et özelliğini açtım. Bulunduktan sonra kullanmaya başladığımda bana bir bildirim de gelmedi.
Bugün yani 23 Şubat günü şarj kutusunu kaybettim. Kulaklıklar ben de. Ve tabi ki bul çalışmıyor. Apple destek ekibini aradım 102233344645 numaralı olay kimliği olarak konuştum. Macbook kendini bulabiliyor sorun görülmüyor, Airpods da sorun var ama inceleyemeyiz çünkü kayıp dendi. Evet çünkü burada ortaya çıkan olay ve olgunun nedeni zaten kayıp. O nedenle kayıp vakasında, cihazın kayıp olması da beklenen bir sonuç olmalıdır. Burada kayıp olmayan ama başka konuda çalışmayan özelliği sorun olarak bildirmiyorum. Burada ayıplı olan malın bir sorunu olduğunun ortaya çıkması için zaten kaybedilmesi gerekiyordu. Airpods sorunlu. İpadım ile çalışırken macbookum ile çalışmayan bir Airpods'um var.
Sırf bul özelliği olduğu için Airpods aldım ve sonrada iPad'i az kullandığım için Macbook aldım.

1. Bul özelliğiniz çalışmadığı için ve bulunup açıldığında (şarjı vardı) konumunu ve bulundu bildirimini göremeyeceğim için Airpods kutuma sizin hizmet aksaklığınız nedeniyle veda etmek zorunda kaldım. Çünkü ayıplı mal statüsüne giriyor.
2. 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun madde 8'de yer alan tanıma göre: ''ayıplı mal; tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.

Bu nedenle Airpods'un şarj kutusunun veya komple kulaklıklar ile yenisinin ayıplı malın karşılığı olarak verilmesini talep ediyorum. Bul özelliği çalışan geri bildirimde bulunabilen.

Hakan
Hakan

Merhaba, aynı sorunu yaşıyorum. Son görüldüğü yere bile ulaşamıyorum. Siz ne yaptınız?

Apple'ın 'Bul' Özelliği Beklentileri Karşılamıyor Ve Müşteri Hizmetleri Yetersiz

Murat
15 Ekim 2025 19:58
applein-bul-ozelligi-beklentileri-karsilamiyor-ve-musteri-hizmetleri-yetersiz-2.jpg
applein-bul-ozelligi-beklentileri-karsilamiyor-ve-musteri-hizmetleri-yetersiz-1.jpg

AirPods Pro'da Güvenlik Açığı Ve Takip Sorunu Yaşıyorum

Gaye
30 Temmuz 2025 17:54
Busra sonuçtan hiç memnun değil

Busra
27 Haziran 2024 14:02