Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Anadolu Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Anadolu Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
03 Nisan 2024 16:34

27 yılı aşkın süredir özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası kullanıyorum. Aile fertlerimden dolayı ve daha sonra çalıştığım kurumsal firmalar nedeniyle sigortam sürekli yenilendi. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında bir çocuğum dünyaya geldi ve bu çocuğum için çalıştığım kurum aracılığıyla Anadolu Sigorta'nın tamamlayıcı sağlık sigortasını yaptırdım. Sigorta için 1 Ocak'ta yaptıranlar 3-4 bin TL öderken, ben 8 Haziran'da yaptırdığım halde aynı ücreti ödedim. Poliçem elime ulaştı ve süresi sağ tarafta görüldüğü üzere 365 gün olarak belirtilmişti. Ancak poliçe detaylarında 01.01.2023 başlangıç, 31.12.2023 bitiş tarihleri yazıyordu. Daha önce ebeveyn olmadığım ve kurumsal poliçeler hakkında bilgi sahibi olmadığım için, poliçelerin ve sözleşmelerin bir yıl süreli olduğunu varsayıyordum. Yılın ortasında yaptırdığım ve benden bir yıllık ücret tahsil edildiği halde, poliçeyi yenilemek istediğimde mart ayında çocuğumun poliçesinin zaten sona erdiği ve ocak ayında yenileme yapmadığım söylendi. Şirketim, aracı kurumla görüşmemi önerdi. Uzay Sigorta ile yaptığım görüşmede, Anadolu Sigorta'nın yenilemeyi kabul etmediğini öğrendim. Hem altı aydan kısa bir süre için sigorta yapılıyor hem de bir yıllık ücret alınıyor. Üstelik poliçede 365 gün yazmasına rağmen, yapılan poliçe aslında altı aydan daha kısa süreli. Şirketim ve aracı kurum, tek yetkilinin Anadolu Sigorta olduğunu bildirdiğinden, durumu burada dile getiriyorum. Henüz bir yaşına girmemiş bir bebek varken, Anadolu Sigorta'nın daha fazla kazanç elde etmek için bu yola başvurmasını anlamak güç. Yasal haklarımı kullanmayı düşünüyorum. Sizlerin bu durum hakkında yorumunuz nedir?

04 Nisan 2024 11:12 (Şikayetten 18 saat sonra)

Paylaşmış olduğunuz konuya ilişkin 4861452 numaralı bildirim oluşturulmuştur. Konu hassasiyetle değerlendirilerek tarafınıza en kısa sürede bilgilendirme yapılacaktır. Saygılarımızla, ANADOLU SİGORTA Müşteri İletişim Merkezi

05 Nisan 2024 11:54

Söz konusu başvurunuza dair 4861452 numaralı bildiriminizle ilgili yetkililerimiz tarafından e-posta ile bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla, ANADOLU SİGORTA Müşteri İletişim Merkezi

Ahmet
Ahmet
15 Nisan 2024 10:38

Konuyla alakalı herhangi bir dönüş yapılmamıştır.

Sevdan sonuçtan hiç memnun değil

Anadolu Sigorta'da Kazanılmış Haklarım Hiçe Sayıldı, Poliçe Yenilemem Engelendi!

05 Temmuz 2025 17:24
anadolu-sigortada-kazanilmis-haklarim-hice-sayildi-police-yenilemem-engelendi-4.jpg
anadolu-sigortada-kazanilmis-haklarim-hice-sayildi-police-yenilemem-engelendi-3.jpg
anadolu-sigortada-kazanilmis-haklarim-hice-sayildi-police-yenilemem-engelendi-2.jpg
Müge sonuçtan hiç memnun değil

12 Şubat 2025 11:02
Bahar sonuçtan hiç memnun değil

Anadolu Sigorta Hak Devrimin Yapılmaması

11 Aralık 2023 14:46
Yıldıray sonuçtan çok memnun

24 Ekim 2024 14:32
Anadolu Sigorta'da Poliçe Devri Sorunu
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Anadolu Sigorta'nın Hatalı Poliçe Değişikliği Mağduriyeti

04 Kasım 2024 12:00