Serkan sonuçtan hiç memnun değil

03 Eylül 2024 14:09

13.08.2024 tarihinde Antalya ALC servise 2-3 günde düzeltilebilecek ufak kaporta hasarlarıyla bıraktığım 01 up 220 plakalı aracım 20 gündür serviste bekletilmekte. Aracı teslim ederken bahsedilen teslim sürelerini çoktan aşmış durumdayız ve bunu servise ilettiğimde " hayır ben size bu kadar uzun süreceğini söyledim, sıkıntı yok dediniz " şeklinde yanıt vererek gerçekleşmemiş bir diyalog üzerinden beni manipüle etmeye çalışıyor.
Servisle İletişime geçtiğimde "aracınız boyanıyor haftaya arayın" şeklinde bir yanıt aldım, bir hafta sonra servisi aradım ancak " aracınız hala boyanıyor " şeklinde bir dönüş aldım. Her defasında ne zaman çıkacağını, ikame aracım olmadığını, işlerim olduğunu söylememe rağmen "1 gün de sürebilir 1 hafta da " şeklinde cevap aldım. 03.09 tarihinde servisi yeniden aradım ve "aracın boyasının tutmadığını, yeniden boyayacaklarını, bu sürecin uzunluğunun belirsiz olduğunu" ilettiler. Dışarıda 2-3 günde yaptırabileceğim bir göçük düzeltme ve küçük lokal boya işlemini hala yapmış değiller.
Kaliteli bir hizmet için uzun süre bekliyorum desem o da değil. Boya tutmadı ne demek? Bu aracın belirli bir renk kodu var, üstelik siyah bir araç. Söyledikleri ve anladığım kadarıyla aracın boyasını tutturamayıp defalarca kazıyıp tekrar tekrar boyuyorlar.
Şimdi yapılan işçiliğin kalitesine nasıl güvenebilirim?
Mağduriyetimin bir an önce giderilmesini talep ediyorum.

03 Eylül 2024 14:24 (Şikayetten 15 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Şikayetiniz tarafımızca incelemeye alınmış olup, en kısa süre içerisinde tarafınız ile iletişime geçilecektir. A.L.C Müşteri Hizmetleri.

Serkan
06 Eylül 2024 21:00

Selamlar, Hasar dosyasında "tahmini" ibaresi olmadan "hasar onarım süresi" 15 iş günü olarak tebliğ edilmiştir. 06.09 tarihinde tarafıma görsellerde görebileceğiniz şekilde teslim edilmeye çalışılmıştır. Aracımda çarpma hasarına bağlı olarak tampon, ızgara, tampon içerisindeki demirdeki yamukluk, fan davlumbazının yuvasından çıkması gibi problemler vardır. Boya yaparken pasta, cila yapılmamış, boya fırınlanmamış olacak ki akma izleri var, bazı yerlerde renk tutmuyor, sis farlarının çerçevesine bant bile çekilmeden boyanmış olacak ki sis farının çerçevesine de boya sıçramış. Çok kötü bir işçilik ile tarafıma teslim edilmeye çalışılmıştır, beraberinde tamponun içerisindeki demir yamuk bırakılmış, defaatle kaza sonrası motordan ses aldım dememe rağmen kontrol edilmemiştir, fan davlumbazı hemen kaza ile oluşan demir eğriliğinin arkasındaki kısmından tırnaktan çıkmışken kaza ile alakası yok denilip o şekilde bırakılmıştır, beraberinde yeniden incelediğimizde tarafıma ustalar tarafından aktarılan bilgi radyatör yamulduğu için fan davlumbazının yerine oturmadığıdır. Kaza ile beraber olduğu çok aşikar bir konudur. Bir diğer hususa gelecek olursak, aracımı hasar dosyasında belirtildiği şekilde 160.507 km'de teslim ettim ancak aracı bugün görmeye gittiğimde 160.579 km'de olduğunu gördüm. İznim ve haberim olmadan 72 km yapılmıştır, sanayiye gittik denildi fakat haberim ve iznim olmadan servis aracı nasıl dışarıya çıkarabilir, keza en uzak sanayi bölgesi 15 km uzaktayken? Şehir dışına sık çıktığımdan aracımın bakımını ve kontrollerini en az ayda bir olacak şekilde Antalya Oto Eko Servis'te yaptırmaktayım. Aylardır kontrol edilen yağda bir eksilme olmamasına rağmen bugün aynı şekilde kontrol edildiğinde birçok yerde yağ kaçağı olduğu tarafıma iletildi. Servisten önce böyle bir problem yaşamamışken ve kontrollerimizde bununla karşılaşmamışken iznim olmadan 70 km sürülen aracımın başına neler geldiği, nasıl ve hangi durumlarla karşı karşıya kalındığına dair bir tereddüdüm var. Genel olarak iletişim süreçlerinde aracımın kullanıldığını ilettiğimde, "sizin aracınızı kim neden kullansın? " şeklinde bir tepki ile karşılaştım, evet benim de sorguladığım şey bu aslında, ardından servis kaynaklı ayıplı hizmetle ilgili şikayetlerimi dile getirdiğimde ise " her gün yeni bir şey çıkıyor " diyerek tepkili bir cümle ile tarafıma karşılık verildi.

Serkan
06 Eylül 2024 21:14
ALC Servis Uzun Teslim Süresi Ve Tedirgin Eden İşçilik

Aracımı bu şekilde teslim almayacağımı, ertesi gün 07.09 tarihinde iş için şehir dışına çıkmam gerektiğini ve bu süreçte ayıplı bir hizmet aldığımdan dolayı servisin arabayı hazır bir şekilde bana teslim edene kadar tarafıma ikame bir araç verilmesini talep ettim. Ancak önce ikame araç vermiyoruz denilse de sonrasında ekspertiz gelecek ve kontrol edecek eğer hata bizdeyse onun onayıyla ikame aracınızı verebiliriz dediler, tamam dedik. Gün içinde ekspertiz gelmedi ve gelemeyeceğini iletti, hafta sonu çalışmadıkları için pazartesi günü gelebileceğini ve ikame aracı onun onayı olmadan veremeyeceklerini ilettiler. Defaatle yarın şehir dışına çıkmam gerek ve araca ihtiyacım var bunu nasıl çözebilir diye sormama rağmen çözemeyeceklerini ve pazartesi ekspertiz onayını beklemem gerektiğini söyledir. Dışarıda 4 günde bitecek bir iş için 1 ay bekledim ve sonunda ortaya çok kötü, baştan savma ve eksik bir iş ile aracım teslim edilmeye çalışıldı. Genel olarak servis ve genel müdürlük çelişir nitelikte bilgi aktarımı sağladı, ayıplı verilen hizmet dolayısıyla oluşan problemden dolayı beni mağdur ettiler ve servisin hiçbir çözüm yolu arayan bir yanı yoktu. 30 adet hata fotoğraflarından birkaçını ekte görebilirsiniz.

Huseyin

Ben aracımı ALC Boğaziçi servisine verdim bin pişman oldum, işçilik desen 10 üzerinde sıfır, sürekli yalan konuşuyorlar, amatör ötesi servis adı altında işletme. Tavsiye etmiyorunm

ALC Oto Servisinde Yetersiz Hizmet Ve İlgisizlik

13 Ocak 17:55
Huseyin sonuçtan hiç memnun değil

ALC Servis ALC Boğaziçi Çözüm Servisinin Ürün Tedarik Edememesi Tadilatın Uzaması

Huseyin
25 Temmuz 2024 00:00