Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Airbnb Haksız Tazminat Talebi

Hüseyin
10 Eylül 2024 00:33

Ağustos 2024'te Airbnb'den İstanbul'da bir plazada daire kiraladık. Cam ankastrede bir kırık gördük ve bizden önce meydana gelmiş bir hasar için sorun çıkarmadan konaklamamıza devam ettik. Normalde tabii ki insan kendi evindeki kırık bir eşyayla yaşamaz ama bu birkaç günlük konaklama da bir de bununla mı uğraşacaktık? Ev sahibine durumu bildirmedik zaten biliyordur diye sonuç olarak. Konaklama bitince bir de ne görelim tazminat talebinde bulunuyorlar! Konaklama süresince gerçekten iyi niyet gösterip evin başka problemlerine rağmen susmuşken bize sonradan yaptıkları o muamele çok ayıp ve yanlış bir şeydi. İtiraz cevabı verdim, defalarca cevapladım mailleri ama kararları değişmiyor. E herhangi bir fotoğrafım yok. Gerçi kanıtım olsa sa muamele değişir miydi sanmam. Ev sahibi durumu bizden önce Airbnb'ye aktardığı için o haklı bulundu biz haksız?! Kartınızdan o tutarı şu şu tarihte çekeceğiz diye belirtmişler en son gelen mailde. Kendileri bilir, hiçbir ödeme yapmıyorum ve hesabıma yapacakları en ufak bir müdahalede hukuki işlem başlatırım. Zaten yasaklı bir iş yapıyorlar o plazada Airbnb yasakmış. Azdan az, çoktan çok gider. Bu insanlara alet etmeyiniz paranızı.

profile profile

Erkan

11/06/2025 evden ayrıldık, aynı gün başka birileri girdi, evi kiraladığımıza zaten pişman olduk, ev sahibi iyi not vermeyeceğimizi anladı, acısını çıkartmak için 5 gün sonra ocağın üzeri çizildiği için yanmıyor diye 16.000 TL talepte bulunmuş, kabul etmedik bakalım airbnb ne karar verecek bekliyoruz, bir daha bu site ile işim olmaz. Aynı konuda mağdur olup, süreci tamamlayanlar varsa buraya yazarsa sevinirim.

Meral

Aynısı su an bizim başımızda bende kartımı değiştireyim o zaman benim için airbnb bitmiştir artık

İremnur

Merhaba sonuç nedir ödemeyi aldılar mı aynı durumu biz de yaşıyoruz

Hüseyin

Geçmiş olsun. Herhangi bir şey olmadı, en son anlamsız bir mail daha geldi ve mesajlar durmuş oldu. Anladığım kadarıyla ve büyük ihtimalle sonraki kiralamalarımda bu söz konusu tazminatı ek ücret olarak çıkaracaklar. Ama Kredi kartımı kayıp - çalıntı talebiyle değiştirdim. Kart numarası ve CVV değişikliği olası bir zorla para çekme işlemini engellemiştir.

Umut sonuçtan hiç memnun değil

10 Temmuz 22:53

Airbnb Kabusu: Tatilimiz Mahvoldu Ve Haksız Suçlamalarla Karşılaştık