YHT (Yüksek Hızlı Tren) Yanlış Bilet Alımı

19 Haziran 2023 12:13

İyi günler İstanbul 18.06.2023 19:40 trenine bilet aldım. Pendik TYT garında Ankara gar mobil uygulamadan bilet aldım.
Biletimi yanlış almışım engelli koltuğu olarak uyarı gelmediği için dikkat etmedim.
Gişe ye 12 dakika kala geldim ve gişe memuru yanlış aldığımı yukarı yazıhaneden değiştirip ya da iptal edebileceğimi söyleyip yönlendirdi. Yazıhaneye vardığımda trenin kalkmasına 5 dakika vardı önümde 2 kişi vardı. Birinde rica ederek bilet iptali için öne geçtim yazıhane görevlisi bana 1 ya da 2 dakika önce gelsen iptal ederdim dedi. Edemiyorum yapabileceğim bir şey yok dedi. Ne param iade edildi ne çözüm üretilip mağduriyetim giderildi. Ne sistem uyarı veriyor ne çalışanlar halden anlıyor. Bir kadın olarak mağdur olmam kimsenin umurumda değil. Bu soruna bir an önce çözüm üretilsin kimse kalkmamış boş bir koltuğun parasını hayrına ödemek istemez ya da çok nadirde olsa en azından kadınlar için bazen çözüm odaklı davranılmalı. Çünkü benim mağdur olmam kimsenin umurumda olmadı. Ne yaşadığım endişe ve korku.

İrfan
İrfan

Neden sadece kadınlar için? Erkekler yanlış bilet alsa her şeyi hak ediyor mu yani?

16 Mayıs 2024 09:37
YHT (Yüksek Hızlı Tren) TCDD Mobil Satıştan Bilet İadesi