Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Neomarin AVM Mi Store Ve C1 Ekosistem Teknik Servis'le Satış Sonrası

Neomarin AVM Mi Store Ve C1 Ekosistem Teknik Servis'le Satış Sonrası
13 Nisan 2024 13:25

Merhaba,

Neomarin AVM Mi Store'dan 8 Ocak 2024 tarihinde 2 adet "Mi Sıcaklık ve Nem Ölçer 2" ürünü satın aldım.
Evimde dört farklı odada kullandığım "Mi Sıcaklık ve Nem Ölçer 2" ürünlerinden birinde sorun yaşadım.
Sorun yaşadığım ürünü üç defa Neomarin AVM Mi Store'a "Teknik Servis" desteği alabilmek için götürdüm.

Teknik Servis iki defa aynı açıklama ile ürünü geri gönderdi. "cihaz pilinin değişmesi gerekmektedir..."
Servis formlarında Teslim Alan kısmının mağaza personeli tarafından imzalanmaması ve doldurulmaması gibi istenmeyen durumlarla karşılaştım.
Cihaz ikinci defa aynı açıklama ile geri gönderilince Neomarin AVM Mi Store'u aradan çıkarıp doğrudan Teknik Servis'ten H**** Hanım ile iletişime geçmeye başladım ve durumu izah edebilmek için onların talebi üzerine video hazırladım.

İlgili video bence cihazın sorunlu olduğunun net bir delili. Ancak bu tespiti ben yapacaksam serviste mesai yapan teknisyen arkadaşa ne iş kalıyor?
Kusurlu olduğuna emin olduğum ürünün iade işlemi için yaptığım ziyareti de eklersek dört defa mağazaya gitmenin bana yol maliyeti aynı cihazdan dört tane daha almamı rahatlıkla sağlardı. Kaybettiğim zamanın maliyeti ise paha biçilemez. Bu durumdan hiç memnun değilim.

Videonun ardından servis; "arıza görüldü iade onayı verildi." açıklaması ile değişim ya da iade onayı verdi.

Mağaza personeli, 27 Mart 2024 Çarşamba günü iade için muhasebeyle görüştü. Benden IBAN bilgisi aldılar. 14 gün içerisinde iade yapılır dediler. Bugün itibariyle 18 gün oldu. Bayram öncesi son işlem günleri olan Pazartesi ya da Salı günü iadenin hesabıma yapılması için mağaza personeli ile görüştüm. Muhasebeden öncelik istenmesini rica ettim. İki gün yanıt vermediler. Her gün hatırlattım. Bir hafta sonu günü; "hafta sonları muhasebe ile görüşemiyoruz" dediler. Her zaman ki gibi çok da ilgilenmediler. Anlayacağınız iade süreci de satış sonrası yaşanan tüm süreç gibi oldukça kötü geçiyor. Mağaza personeli güler yüzden yoksun. Adeta zorla orada tutuluyorlar gibi. Müşteri memnuniyeti umurlarında değil. Evimde 5 tane Mi ürünü var. Ürünlerden de memnunum ancak bir adet kusurlu ürün nedeniyle yaşadığım bu kötü satış sonrası destek sürecinin ardından bir daha Mi'den ürün alacağımı sanmıyorum.

Mi ile yazışıyorum.
Mağaza hakkında şikayet kaydı oluşturulmuş.
Adı geçen "C1 Ekosistem Teknik Servis" Mi yetkili servisi değilmiş.
Mi mağazaları franchising sistemi ile çalıştıklarından dolayı anlaşmalı servis merkezleri yetkili servis merkezlerinden olamayabiliyormuş.

19 Nisan 2024 19:53

17 Nisan 2024 Çarşamba günü ekli mesajlaşmanın ardından iade gerçekleşti. Bir daha bu mağazadan alışveriş yapar mıyım? -Asla. Bir daha Xiaomi’den ürün alır mıyım? -Pek sanmıyorum. İnternetten herhangi bir e-ticaret platformundan Xiaomi almakla Mi mağazasından almak arasında güvenilirlik açısından pek bir fark göremedim. Aksine fiyat çok daha uygun. Herhangi bir arkadaşıma Mi Mağazası’ndan alışveriş yapmayı önerir miyim? -Asla. Mi Mağazaları franchising sistemi ile çalıştıklarından dolayı anlaşmalı servis merkezleri yetkili servis merkezlerinden olmayabilir. Bana da yetkisiz Servis Merkezi ile çalışan Neomarin AVM Mi Store denk geldi. Kapısının önünden dahi geçmem. Neomarin AVM Mi Store personeli için müşteri memnuniyetinin önemi 0 ile 10 arasında oylanırsa kaç puan alır? -0 Neomarin AVM Mi Store personeli iletişimi 0 ile 10 arasında oylanırsa kaç puan alır? -Kocaman bir 0

20 Nisan 2024 11:36

[email protected] adresine gönderdiğim şikayet e-postası sonucunda aldığım yanıtlar; "Mağaza hakkındaki şikayetleriniz ilgili departmana iletilmiştir. Adı geçen C1 Ekosistem Teknik Servis yetkili servislerimizden olmadığı için tarafımızca herhangi bir işlem sağlanmamaktadır." "Mi Mağazaları franchising sistemi ile çalıştıklarından dolayı anlaşmalı servis merkezleri yetkili servis merkezlerinden olmayabilir. Süreç tarafımızca uygulanmayıp ilgili departmanlara iletilmiştir, bu sebepten süreçle ilgili tarafımızdan dönüş sağlanamaz." Buradan C1 Ekosistem Teknik Servis unvanlı firmanın Xiaomi Mi'nin yetkili servisi olmadığını net bir şekilde anlıyoruz. Neomarin AVM Mi Store ise franchising, kesilen faturaya bakılırsa asıl unvan; "nft bilişim teknoloji ürünleri sanayi ve ticaret limited şirketi". Bu firma yetkili olmayan yani yetkisiz bir teknik servis olan C1 Ekosistem Teknik Servis ile çalışıyor. Buradan satınalım yaparken bu duruma dikkat etmek lazım. Zira yetkili teknik servis olmadıklarını aynı ürünü 3 defa onlara gönderdiğim için çok net bir şekilde anladım. Günün sonunda sorunu bildiren videoyu da ben çekerek teknik servisin ücretli çalışanı olan teknisyenin vazifesini de yerine getirmiş oldum. E o zaman teknik servise ne gerek var? Bilgilerinize,

Engin sonuçtan hiç memnun değil

Engin
07 Ağustos 2023 11:28
teknomi-citys-xiaomi-magazasi-urunu-degistirmiyor-para-iadesi-yapmiyor-1.pdf

Bookinsongs
27 Ocak 2025 15:07

21 Şubat 2024 13:41
Xiaomi Ürünümü İade Etmiyor. Ücret İadesini Eksik Yapıyor.

Gülfer
07 Mart 2024 20:03
Aqua Florya Mi Store İlgisizliği
Umut sonuçtan hiç memnun değil

Aynı Arızayı Sürekli Yaşadığım Robot Süpürge İçin Çözüm Bulunmuyor, Mağduriyetim Giderilmiyor

24 Ekim 2025 20:12
Xiaomi Kategorileri