Mehmet sonuçtan çok memnun

Volkswagen Taigo Kablosuz Car Play Müzik Kesintileri

27 Haziran 2024 09:02
Mehmet'in Teşekkür Mesajı
“Merhabalar, yaklaşık 1.5 ay önce serviste aracımın mmı yazılımı güncellendi. Güncelleme sonrası eskiden aldığım hatayı artık almıyorum. İşbirliğiniz için teşekkür ederim. Ek olarak eğer bu sorun ileri ki bir yazılım seviyesine adreslenseydi sabırla bekleyebilirdim. Müşteri olarak beklentimiz dikkate alınmak, aracın satıldıktan sonra markanın arkasında durduğunun kullanıcıya hissettirilmesi. Eksik olan şey buydu. Bunu da dolaylı yoldan görmüş olduk. Desteğiniz için teşekkür ederim.”

Merhabalar, Şubat ayında satın aldığımız Volkswagen Taigo 1.0 110 HP DSG aracımla alakalı gerek yetkili servis, gerek distribütör firma gerekse Volkswagen Almanya ile çeşitli yollar ile iletişim kurmama rağmen herhangi bir elle tutulur sonuç alamadığım bir sorunumu bildirmek istiyorum. Aracın katalogda yer alan "Kablosuz" Car Play özelliğini kullanırken müzikte sık sık kesintiler yaşıyorum. Yüksek seslerde ciddi manada sinir bozucu olan bir kesintiyi Sakarya'daki yetkili servis ve bayii olan Otokur'dan randevu alıp gösterdiğimizde "kablo" ile kullanın tavsiyesi aldık. Volkswagen bunu sorun olarak kabul etmiyormuş, bu bir sorun değilmiş bu donanım altyapısını kullanan Polo ve diğer modellerde de yaşanan bir durummuş. Çözüm yerine akıl alıp konuyu Doğuş Otomotiv'e taşıdık. Doğuş Otomotiv'den iletişimi güçlü bir temsilci ile yaklaşık 2 haftalık bir süreçte iletişimde kaldık. Son olarak ara ara multimedya güncellemeleri gelebilir, bu sorunu çözeceğinin garantisi yok ama gelecek yazılımlarda çözülebileceğini düşünüyoruz şeklinde bir dönüş aldım. İki hafta önce İspanya'daki iş seyahatimde özellikle kiralık araç olarak Volkswagen Taigo 2024 model tercih ettim. 4 günlük seyahatte Türkiye'deki kendi aracımda yaşadığım bu sorunu bir kez olsun yaşamadım. Aynı telefon, aynı müzik platformu hatta test amaçlı iş telefonumu da bağlayıp denedim ama gram kopma yok. Volkswagen Almanya'nın müşteri şikayet adresine e-mail attığımda ısrarla Doğuş Otomotiv'in kontrolünde olan i***@vw.com.tr adresine ulaşmamı rica ettiler. E-mailler atmama, CC'ye Almanya tarafını ekleyip atmama rağmen bir dönüş bile alamadım. Almanya tarafı da ChatGPT gibi aynı şeyi, Doğuş Otomotiv ile görüş, söyleyip durdu. Özetle arkadaşlar, Volkswagen gibi bir Alman mucizesi firma Türkiye vb. ülkelere sattığı araçlarda kısmi çalışan bir sorunda müşteriyi dikkate bile almamayı tercih ediyor. Çünkü dava açıp yoğun ve maliyetli süreçleri atlatıp kazansam bile araç üzerinde aksiyon almamaları durumda bir yaptırımla karşılaşmayacaklarını biliyorlar. İlk Volkswagen deneyiminde yaşadığım bu talihsizlik maalesef severek bindiğim aracımı sattıktan sonra bir daha VAG grubuna yaklaşmamaya sebep olacak. Benimle birlikte kronik olarak bu sorunu yaşayan tüm arkadaşlara sabırlar diliyorum. Müşterilerin ve sorunlarının daha önemsendiği, ülke olarak araçta bile standardımız Avrupa seviyesine geldiği günlerde görüşmek üzere.

profile profile profile
05 Temmuz 2024 10:53

Videolar eklenmiştir.

03 Eylül 2024 15:06

Yorumlar (10)

Ebru
Ebru

Mehmet bey merhabalar 2024 Polo aracım aynı sorunu yaşıyorum ve bana Altur otomotiv sizin aracınız kablolu çalışıyor kablosuz değil dedi. Ama ben kablosuz kullanıyorum 1 yıldırama kopukluk oluyor sürekli. Eğer kablolu çalışan bir modelse kablosuz nasıl bağlanıyor sorusuna Wi-Fi desteklemiş ama sinyal alamamış vs gibi saçma sapan cevaplar verdiler. Ben ne yapacağımı bilmiyorum bana yol gösterirseniz çok memnun olurum 🙏

Sefa
Sefa

Merhaba, aynı sorunu 2024 model Taigo Life paket aracımda yaşıyorum. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum ve ürünün ayıplı olduğu tespit edildi. Şu an Volkswagen in cevabını bekliyorum. Daha doğrusu ne yapacağını. Sizde yapılan işlem ile ilgili detaylı bilgi verir misiniz? Tam olarak hangi versiyon yüklendi. Nasıl bir güncelleme yapıldı. Gerçekten bize çok yardımcı olmuş olursunuz.

Faik

Merhabalar, sorun tamamen çözüldü mü. Tam olarak hangi servise götürdünüz, hangisi çözdü, cevap verebilirseniz çok sevinirim

Faik

Mehmet Bey tekrar merhaba, dönüşleriniz için tekrar teşekkür etmekteyim, ben aracımı 2024 Ekim de teslim almıştım, sizin gibi bende buraya bir ss bırakmak istiyorum, benim versiyonum daha yüksek. Ama zaten önceleri hatayı almıyordum, servise arabayı bir bırakmam gerekmişti, rutin süreçlerden güncelleme de yaptıklarını düşünmekteyim ki ondan sonra hatayı almaya başladım. En azından sizdeki versiyonun stabil çalıştığını öğrenmem çok iyi oldu. Bir sonraki servis ziyaretimde, yeni versiyonlarda çözülmediyse, direk sizin ilettiğiniz versiyonu isteyeceğim. Kalın sağlıcakla. ----- Ek Bilgi -> Eğer telefonu bluetooth üzerinden değil de sadece Wi-Fi üzerinden ve dolayısıyla kablo ile bağlarsam bu sorunu hiç yaşamıyorum. Diğer arkadaşlar için de ek bilgi olsun. -----

Yazılım seviyesi 0330'a güncellendikten sonra hatayı almadım.

Volkswagen Taigo Kablosuz Car Play Müzik Kesintileri
Faik

Eğer spesifik bir bilgi alabilirsem, kendi servisimden de direk o versiyonu talep edeceğim

Faik

Merhabalar, hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. Tam olarak hangi versiyonla güncelle yaptıklarına dair bir bilginiz var mı acaba? Ek bilgi sağlayabilir misiniz? Yine de hızlı cevabınız için teşekkürler

Merhaba, Sakarya Otokur servisinde yapılan güncelleme sonucu sorun tamamen çözüldü.

Ozancan
Ozancan

Sorun çözüldü mü yeni aldığım Skoda Kamiq aracımda aynı problem var?

Aynı multimedya donanımı kullanılıyor ise çözüleceğini umuyorum. Taigo multimedyası Polo ve bazı golflerde de kullanıldığı için onlarda da benzer sorunlar yaşandığını okumuştum. Servisinizi ve Doğuş otomotivi markaja almayı tavsiye ederim.

Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Polo'da Beklenmedik Yüksek Masraflar Ve Güven Kaybı

19 Kasım 2024 13:38
İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen 0 Km Satın Alınan Araçta Yaşanan Sorunlar

İsmail