Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Türkiye Hayat Emeklilik BES Fon Danışmanlığı Sorunu

14 Şubat 2024 21:25

Türkiye sigorta'dan haziran 2023 de sözleşme numarası 99751307 olan BES'i oluşturdum. 30 Ocak 2024 tarihinde BES yatırımımı farklı bir hisse senedi fonu ya da fonlarına endekslemek için Türkiye sigorta müşteri hizmetlerini aradım. Fonlar hakkında bilgi almak istiyorum ve fon önerileri almak istiyorum diye belirttim. Müşteri hizmetleri ile konuştuğumda bu konu hakkında yeteri kadar bilgim yok. İlgili birim sizi en kısa süre arayacaklar dediler kayıt oluşturduğunu söyledi. Aradan 1 haftadan fazla süre geçti geri dönüş yapılmadı. Sonra tekrar aradım müşteri hizmetlerini fon önerisi yapamıyoruz. Ama isterseniz ücretli danışmalık hizmetimiz var diye söyledi fon danışmanlığı için. Ben de ısrarla diğer BES sözleşmesi yapan kurumların ücretsiz bir şekilde müşteri temsilcileri fon önerileri yaptığını söyledim.

Müşteri temsilcisi de tekrarla onlarda ücret karşılığı olarak veriyorlar diye belirtti. Madem ücretli fon danışmanlığı hakkında bilgi almak istiyorum dedim ilgili birim sizi arayacaktır dedi. Lakin şu ana kadar arayan olmadı. Son olarak da BES taşımak istediğimi söyledim. İki yıl geçmeden taşıma işlemi de olmuyormuş. Bozmak gerekiyormuş. Bozduğunda da hak kaybına ve katkı paylarından vs yararlanılamıyormuş.

2 yıl geçtikten sonra BES imi başka bir kuruma taşıyacağım. Kaliteli hizmet verilmiyor. Yeteri kadar bilgilendirme yapılmıyor. Diğer bankaların BES birimleri aylık olarak sözleşme sahiplerini arayarak ücretsiz olarak danışmanlık yapıp bilgi verirken.

Şu fonu değerlendirebilirsiniz diye. Türkiye sigortayı aradığımda böyle bir hizmet almak istiyorum dediğimde böyle bir hizmet yok. İsterseniz ücretli danışmanlık veriliyor onu değerlendirebilirsiniz diyorlar.

15 Şubat 2024 09:15 (Şikayetten 11 saat sonra)
15 Şubat 2024 16:35
Ahmet
Ahmet
15 Şubat 2024 19:10

Kurumun fon danışmanlığı, önerisi hizmeti yokmuş. Madem yok neden müşteri hizmetlerindeki çalışanlarınız kayıt oluşturduk ilgili birimimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecek diyorlar. 2 yılım dolunca BES sözleşmemi farklı bir kuruma taşıyacağım.

İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

30 Mart 2024 15:23
Ahmet sonuçtan memnun

23 Ocak 2025 15:15
"Teşekkürler"
Kader sonuçtan hiç memnun değil

Zorunlu BES Çıkışında Yetersiz Destek Ve Karmaşık İşlemlerle Mağduriyet

29 Nisan 2025 20:45
Savaşer sonuçtan hiç memnun değil

10 Ocak 2024 15:51

24 Ocak 2024 11:11