Türkiye Hayat Emeklilik BES Ayrılma Sonrası Ertelenmiş Giriş Aidatı Para Kesintisi

10 Şubat 2024 20:233.536

Yaklaşık bir yıldır bireysel emeklilik sistemine ödeme yapmaktaydım. Acil ihtiyacım nedeniyle sistemden çıkış başvurusu yaptım. Müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede, çıkış yapmam nedeniyle tarafıma ödenecek paranın, yatırmış olduğum toplam ana para değeri olan yaklaşık 4.500,00 TL olacağını belirttiler. Ben de erken ayrılmam sebebiyle yalnızca devlet katkısını alamayacağımı ancak ana paramı alabileceğimi düşünerek onay verdim. Ancak hesabıma yalnızca 900,00 TL küsur ödendi. Tekrar aradığımda, stopaj vergisi kesildiğini ve başka bir ödeme yapılamayacağını belirttiler.

Sonuç olarak;
• Çıkış talebi yaptığımda tarafıma iade edilecek ödemenin yaklaşık 4.500,00 TL olacağı belirtilmesine rağmen bu paranın ödenmediği;
• Tarafıma kesinlikle stopaj kesintisi yapılacağı, yapılan kesintinin miktarı, kesinti yapıldıktan sonra yalnızca 900,00 TL küsur ödeme yapılacağı yazılı ya da sözlü olarak bildirilmediğinden;
• Şirketin bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeyerek şahsımı yanıltma yoluna gidip haksız menfaat elde etme yoluna gittiği;
• Oysa görüşmelerimiz sırasında yapılacak kesinti sonrası ana paramızın da gideceği ve elde kalacak olan paranın bildirilmiş olması halinde sistemden çıkmazdım.
Yukarıda anılan sebeplerden ötürü sisteme yatırmış olduğum tüm ana paranın iade edilmesi, aksi takdirde yasal yollara başvurulacağının bilinmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim.

Delil: Şirket veri tabanında kayıtlı müşteri temsilcisi ile yapılan telefon görüşmesi kaydı.

1 Destek
12 Şubat 2024 09:06 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, İletmiş olduğunuz geri bildirim incelenmeye başlanmış olup, konuyla ilgili en kısa sürede tarafınız ile iletişime geçilecektir. Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz. Ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili her konuda size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Saygılarımızla, TÜRKİYE HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş.

15 Şubat 2024 11:42

Değerli Müşterimiz, Geri bildiriminiz ile ilgili 15.02.2024 tarihinde telefon aracılığı ile tarafınıza bilgilendirme yapılmıştır. Mutlu Günler Dileriz. Saygılarımızla, TÜRKİYE HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş.

Türkiye Hayat Emeklilik Bireysel Hayat Emeklilik Aldatmacası

20 Ocak 2024 12:525.015

"Benimle iletişime geçen müşteri temsilcisine çok teşekkür ederim. Gayet kibar ve hoş bir şekilde kısmen de olsa yardımcı oldu."

Yanlış Yönlendirme Ve Beklenmedik Ekonomik Zorluklar

18 Şubat 2025 17:40600

Yılbaşından önce bir bireysel emekliliğim vardı ve paraya ihtiyacım olduğu için iptal ettim. Yeni yılda yine aynı tutard...

Türkiye Hayat Emeklilikten Çıkış Var Ama Para Yok.

31 Ocak 2024 02:271.827

Türkiye Hayat Emeklilik'ten bireysel emeklilik sistemine giriş yaptım, ancak 2 ay dolmadan çıkış yaptığımda tüm parayı e...

1 Destek1 Yorum

Türkiye Hayat Ve Emeklilik BES İademi Yapmıyor

24 Temmuz 2023 11:319.579

Ziraat Bankası'nın sağlamış olduğu Türkiye Emeklilik adı altında bireysel emekliliğe katıldım. Ocak ayından itibaren her...

1 Destek1 Yorum

Türkiye Hayat Emeklilik Müşteri Hizmetlerinin Verdiği Yanlış Bilgi Mağduruyum

17 Kasım 2023 15:182.562

3 ay önce kendime bireysel emeklilik yaptırdım. İptal ettirmek için müşteri hizmetlerini aradım, bana 5 yıl öncesinde ip...

Türkiye Hayat Emeklilik BES İptali

Türkiye HayatEmeklilik BES İptali