Türkiye Hayat Emeklilik BES Ayrılma Sonrası Ertelenmiş Giriş Aidatı Para Kesintisi

10 Şubat 2024 20:23

Yaklaşık bir yıldır bireysel emeklilik sistemine ödeme yapmaktaydım. Acil ihtiyacım nedeniyle sistemden çıkış başvurusu yaptım. Müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede, çıkış yapmam nedeniyle tarafıma ödenecek paranın, yatırmış olduğum toplam ana para değeri olan yaklaşık 4.500,00 TL olacağını belirttiler. Ben de erken ayrılmam sebebiyle yalnızca devlet katkısını alamayacağımı ancak ana paramı alabileceğimi düşünerek onay verdim. Ancak hesabıma yalnızca 900,00 TL küsur ödendi. Tekrar aradığımda, stopaj vergisi kesildiğini ve başka bir ödeme yapılamayacağını belirttiler.

Sonuç olarak;
• Çıkış talebi yaptığımda tarafıma iade edilecek ödemenin yaklaşık 4.500,00 TL olacağı belirtilmesine rağmen bu paranın ödenmediği;
• Tarafıma kesinlikle stopaj kesintisi yapılacağı, yapılan kesintinin miktarı, kesinti yapıldıktan sonra yalnızca 900,00 TL küsur ödeme yapılacağı yazılı ya da sözlü olarak bildirilmediğinden;
• Şirketin bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeyerek şahsımı yanıltma yoluna gidip haksız menfaat elde etme yoluna gittiği;
• Oysa görüşmelerimiz sırasında yapılacak kesinti sonrası ana paramızın da gideceği ve elde kalacak olan paranın bildirilmiş olması halinde sistemden çıkmazdım.
Yukarıda anılan sebeplerden ötürü sisteme yatırmış olduğum tüm ana paranın iade edilmesi, aksi takdirde yasal yollara başvurulacağının bilinmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim.

Delil: Şirket veri tabanında kayıtlı müşteri temsilcisi ile yapılan telefon görüşmesi kaydı.

12 Şubat 2024 09:06 (Şikayetten 1 gün sonra)
15 Şubat 2024 11:42

Bilal sonuçtan memnun

20 Ocak 2024 12:52
"Benimle iletişime geçen müşteri temsilcisine çok teşekkür ederim. Gayet kibar ve hoş bir şekilde kısmen de olsa yardımcı oldu."

18 Şubat 2025 17:40

31 Ocak 2024 02:27

24 Temmuz 2023 11:31
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

17 Kasım 2023 15:18