Cem sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Hilux AdBlue Arızası

24 Haziran 2023 20:11

2022 yılı kasım ayında aldığım aracımın 30.000 km'de AdBlue arızası verdi ve garanti kapsamı dışında kaldı. Bu durum kullanıcı hatası olarak yorumlandı. Aracım 30.000 km'ye kadar yetkili serviste bakıldı ancak bugüne kadar AdBlue suyunun nereden doldurulduğu konusunda herhangi bir uyarı yapılmadı. Benzinliklerden aldığım AdBlue suyu kullanmanın garanti kapsamı dışında kalınacağına dair herhangi bir bilgiye de sahip değildim. Bu yaklaşım, koskoca Toyota ailesine yakışmıyor.

Yorumlar (6)

Mert

Aynı sıkıntı şu anda benim aracımda da var. Servise gitmeden yorumları okudum. Çözüm olarak kimse bir şey yazmamış peki bu sorunun çözümü nedir?

Fikret
Fikret

Aynı durum bende de oldu. Toyota pişmanlık 2023 model. Araç 53.000. Km de Ankara Toyota Efe Plaza dan sıfır aldığım araç kabul etmediler 76.000TL. Parça fiyatı. Dediler. Toyota ve Efe Plaza kesinlik le pişmanlık

Burak
Burak

Aynı durum benim aracımda da var. Benimde aracım 2022 model Toyota Hilux Invıncıble paket. Arıza ışıklarını yaktığında aracın hız sınırlama-sabitleme, radar kontrol, ABS fren sistemi gibi hayati özellikleri devre dışı kalıyor. Aracım aldığım günden beri yetkili servis bakımlı ve aracımı bu arızadan dolayı yetkili servise götürdüğümde AdBlue'yu yetkili servisten almadığım için bu hatayı verdiğini söylediler. Bende aracımın AdBlue değişimini sürekli Shell'den alarak yapıyorum. Neden Toyota yetkili servisinde AdBlue değişimi yapmadığıma gelince; Nisan 2023 fiyatlarıyla Shell'de ortalama 30 TL/litre. Olan AdBlue, Toyota servisinde 96 TL/litre. Yani yaklaşık 3 katından bile fazla fiyatla AdBlue satışı yapılıyor. Üstüne bir de AdBlue doldurmaya yine aynı tarih fiyatıyla 160 TL işçilik ücreti alıyorlar. Böyle saçma bir durumla karşı karşıya kaldığım için Toyota Hilux aldığıma bin pişmanım!

Mert

Harun sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Proace City Egzoz Arızası

Harun
19 Mart 2024 23:43
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Proace City AdBlue Arızası

Hasan