Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Proace City AdBlue Arızası

05 Mart 2024 11:20

2021 model Toyota Proace City aracımız aralıklarla AdBlue arızası vermekteydi. Bizde her defasında servise götürdüğümüzde, arızayı silip AdBlue sunu tamamlayıp bize verdiler. 15.02.2024 tarihinde arıza tekrarladı, servise gittim; yine AdBlue tamamlandı, arıza silindi ve araç bize teslim edildi. Ama bu sefer çok kısa süre içinde (3 gün sonra) yine AdBlue motor arızası verdi. Yine servise gittik. Detaylı inceleme yapılması gerekiyor diye aracı serviste bırakmam istendi. Yapılan incelemede;
AdBlue sisteminin üre konvektör ünde kaçak olduğu tespit edilmiş. Bu arıza garanti kapsamına girmediği söyledi ve ortalama 60.000 TL ücret masraf çıkartıldı. Servis haricinde sadece 3 kez lisanslı petrollerden AdBlue aldım ve faturaları da mevcut. Araç 135000 km. De. Bu AdBlue sistemi nasıl garanti kapsamına girmez anlamıyorum. Kullanım hatası yok, yanlış sıvı kullanımı yok. Niye servise ilk gittiğimde veya arıza tekrarladığında arızayı sildiler, o zaman niye arızayı tespit etmediler. Bu araçların garantilisi böyle masraflı işleri karşılamıyorsa, niye garanti uzatmak için bizden ekstra para istiyorlar.

profile profile profile

Gökhan
Gökhan

Merhaba hocam bir önceki şikayetinizde yazan koltuk problemini nasıl çözdünüz? Geri dönüş yapar mısınız rica etsem

Hasan

Hayır çözülmedi onda da hiçbir şekilde iletişime geçilmedi benimle. Koltuğun minder kısmını kendim sanayide uygun bulduğum başka bir süngerle değiştirttim

Harun sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Proace City Egzoz Arızası

Harun