Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

THY Koltuk Seçimi Ve Mecburi Yolculuk

Zeynep
07 Eylül 2023 21:32

15 Ağustos 2023 tarihinde Dalaman Havaalanı-İstanbul Havaalanına 19.45 TK 2559 uçuşum vardı. Biletimi gidiş dönüş olarak almıştım ve hem gidiş için hem de dönüş için koltuk seçimi ödemesi yaptım. Uçuşumda bilet değişikliği (THY tarafından yapıldı.) yapıldı ve bende müşteri hizmetlerini arayarak uçuşumu istediğim saate aldırdım. Konuşma esnasında koltuk satın aldığımı ve koltuk belirlemek istediğimi söyledim. Uçağın durumunu göremediğim için o esnada cam kenarı olan koltuğu seçtim. Uçuşumdan 5 gün öncesinde koltuk numaralarımı kontrol ettiğimde hiçbir problem yoktu. Uçuştan 2 gün öncesinde kontrol ettiğimde seçmiş olduğum koltuğu göremedim. Ardından müşteri hizmetlerini aradım ve uçuşumdaki koltuk seçimi sorduğumda 21A -21B koltuk numaralarını seçilmiş olduğunu söyledi ardından sistemde göremediğimi havaalanına gittiğimde herhangi bir problem yaşama durumumu sorduğumda herhangi bir sıkıntı olmadığını ve sorun yaşamayacağımı söyledi. Bu durumu 2 kez teyit ettirdim çünkü sorun yaşamak istemediğimi belirttim. 15 Ağustos tarihinde havaalanına gittiğimizde self check-in cihazından yapamadık ardından bir hanımefendi yardımcı olayım dedi ve uçuşta koltuğumuzun görünmediğini bankodan gidip koltuk açtırdı. Geldi ve 10A 10B acil çıkış kapısının bulunduğu kanat üzerini (rahatsızlığım olduğu için kanat üstü istemediğim için koltuk satın almama rağmen) koltuğun boş olduğunu ve burayı verebileceğini söyledi ve bizim onaylamamızı beklemeden bileti bastı. Bende ısrarla koltuk seçimi yaptığımı ve ödeme yaptığımı söyledim. Bizi bankoya yönlendirdi ve bankodaki beyefendi uçakta yer olmadığını ve bileti bastığımızı (biz onaylamadan basıldı) ve yapacak bir şey olmadığını söyledi. Müşteri temsilcisini tekrar aradım ve önce hangi numaralı koltuğu satın aldığımı sorduğumda bana satın almış olduğum 21A-21B koltuğu söyledi bende durumu anlattım koltuğuma oturmak istediğimi ve yerin değiştirilmesini talep ettim. Kontrol sağladığında bilet basımı olduğu için değişiklik yapamayacağını söyledi. Farklı bir uçuşa alınmasını talep ettim daha erken olabilirdi ama yine oradaki hanımefendinin direkt bilet basmasından dolayı onu da yapamadılar. Geri bildirimi online üzerinden ilettim. Durumu detaylı olarak ilettim dönüş olarak koltuk satın aldığımı ve ödeme yapılmamış olarak gözüktüğü için uçuş öncesi gözükmediği söylenmiş. Böyle bir durumda ilk müşteri temsilcisi üzerinden seçtiğim koltuk ve ardından 2 müşteri temsilcisi tarafından stain alınmış olduğum görünüyor ama ödeme nasıl yapılmamış.

Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hüseyin
23 Nisan 2024 22:47
Türk Havayolları Biletleme Sorunu
Nevzat sonuçtan hiç memnun değil

Nevzat
11 Ağustos 2023 18:05

Sinem
08 Ağustos 2023 21:48
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Ali
26 Aralık 2023 19:40