Cahid sonuçtan hiç memnun değil

31 Aralık 2024 13:16

Roborock S8 Sonic robot süpürgem için garanti kapsamında yetkili servis ararken 444 10 76 numaralı telefondan Smart Fix şirketini aradım. Süpürgem tozları dışarı atıyordu, ürünü faturasıyla birlikte göndermemi istediler. Herhangi bir servis veya kargo ücreti ödeyecek miyim dediğimde, 'Hayır, kesinlikle ücret yok. Garanti belgesiyle birlikte verdikleri anlaşmalı kargo numarasıyla göndermemin yeterli olduğunu, kendilerinin yetkili servis olduklarını' söylediler. Ürünü kargoladıktan birkaç gün sonra, üründe 3-6 ay öncesi sıvı teması olduğunu, garanti kapsamına girmediğini, Roborock'tan servis raporu aldıklarını, şarj soketi ve vakum motorunun değişeceğini, 6500 TL ücret yatırmamı istediler. 3-6 ay arası sıvı temasını nasıl anladıklarını sorduğumda, turnusol kağıdında test yaparak bulduklarını ifade ettiler. Ürünün hem süpürge hem de silme özelliğinin olduğunu, ıslak zeminde hiçbir zaman kullanmadığımı, durumu yetkili mercilere şikayet edeceğimi belirttim, ürünün iadesini talep ettim. Bana 800 TL servis ücreti, 186 TL Yurtiçi Kargo ücreti ödettiler. Şikayetvar üzerine şikayet oluşturduğumda beni nasıl yanıltmaya çalıştıklarını daha iyi anladım. Roborock Türkiye temsilcisi S*** Hanım beni arayarak Şikayetvar kaydımdan bana ulaştı, ürünün Roborock üzerinden hiçbir işlem görmediğini, özel servisin 6500 TL alarak durumdan çıkar sağlayacağını, kesinlikle bu ürünün bu kadar masrafının olmayacağını, ürünü geri isteyip Media Markt aracılığıyla garantiye göndermemi istedi. Burada Smart Fix'in yetkili servis olmadığını anladım. Ürün tekrar elime geçtiğinde toz haznesini orijinal aynı marka kardeşiminki ile değiştirdiğimde, ürün toz dökmeden normal süpürmeye başladı. Yani aslında ne şarj soketinde ne de vakumunda sorun yokmuş. Şikayetvar'a baktığımda benimle aynı sorunu yaşayan bir sürü insan gördüm. Kendilerini yetkili servis gibi tanıtıp, garanti kapsamında ürün hizmeti vereceklerini belirtip insanlardan yeni bir makine parası talep ediyorlar. Smart Fix'ten şikayetçiyim.

Ali
Ali

Buradan yazarak bir çözüme ulaşılmıyor Hakem Heyeti'ne şikayetimizi oluşturduk, ayrıoca vergi dairesine faturamızı göndermedikleri için şikayet edilen: Smart Fix dayanıklı ev aletleri ticaret ve sanayi limited şirketi vergi no: ********** (Antalya Kurumlar v. D.)

Hande sonuçtan hiç memnun değil

Yetkili Servis Diye Gönderdiğim Robot Süpürgem Geri Verilmiyor, Ücret Talep Ediliyor!

05 Mayıs 2025 18:44
Nevin sonuçtan hiç memnun değil

23 Ağustos 2024 15:21

08 Şubat 2025 13:57