Kubilay sonuçtan memnun değil

09 Ekim 2024 13:46

Siemens marka ankastre ocağımızda montaj sonrasında, fırın kapağında eğiklik olduğunu gördük. Konuyu müşteri hizmetlerini arayarak ifade ettik. Bunun basit bir sorun olduğunu, kapağı söküp götürerek menteşesini değiştirmek üzere bir çözüm sağlanacağını söylediler. Fabrika çıkış sonrası kalite kontrolü yapılan bu tür ürünlerde böyle bir sorunun olmaması gerektiğini, sorunun ya fabrika hatası ya da montaj hatası olduğunu belirttik ve kusurlu ürün istemediğimizi, değişimini talep ettiğimizi ifade ettik. İlgilenilip geri dönüleceği söylenerek görüşme sonlandırıldı. Sonra bir dönüş olmayınca tekrar aradık ve müşteri hizmetlerinden aranacağımız söylendi. Ertesi günü müşteri hizmetleri tarafımıza ulaştı ve aynı şeyler tekrarlandı; ürünün değişimi yapılmayacağı ve onarımının yapılarak bize teslim edileceği, bunun firmanın kararı olduğu ifade edildi. Firma bu tür bir mağduriyette nasıl tüketici aleyhine karar alabiliyor, bu inisiyatifi kim veriyor anlamadık. Ne kadar da değişimin olması talep edildiyse de yapılmayacağı net şekilde ifade edildi.
Bu görüşmeden anladığımız;
Eğer ürün kusurlu geldiyse servisin zaten uyarı yapmadan sadece montajını yapacağı, bu konuda kesinlikle alıcının uyanık olması gerektiği, birkaç gün sonra durumu anlayıp itiraz edemeyeceği,
Eğer montaj esnasında zarar verildiyse de firmanın bu zarara binaen kesinlikle değişim yapmayacağı, yeni kullanılmamış kusurlu üründe kusuru onararak gidermeye çalıştığı.
Hiç kullanılmamış, yeni montajı yapılmış kusurlu ürünün orijinali ile değişimini talep ediyoruz. Siemens gibi uluslararası bir markanın bu tür tamiratlarla tüketiciye yeni mal teslim etmesi anlaşılır bir şey değil.

09 Ekim 2024 14:38 (Şikayetten 51 dakika sonra)

Kubilay
Kubilay
09 Ekim 2024 16:32

Müşteri Hizmetleri bizlerle irtibata geçti ve değişimin yapılmayacağını tekrar dile getirdi. Ayrıca kapaktaki arızanın giderilmesi için normalde ücret alındığı ancak bizden müşteri memnuniyeti adı altında bu ücretin alınmayacağını ifade etti :). Tekrar toparlamak gerekirse tüketiciyle hiçbir ilgisi olmadığı halde eğik kapaklı bir ürün takılıyor veya takılırken eğiliyor sonra bunu onarmak için bizden para talep edilmemesinin bizim için memnun edici bir konu olduğu dile getiriliyor. Hakkımızı Tüketici Mahkemesinde arayacağız kaç yık sürerse artık.

Serpil sonuçtan hiç memnun değil

02 Ekim 2024 15:36
Siemens Ev Aletleri Ankastre Seti Sorunu Ve Servis Mağduriyeti
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Siemens Ankastre Camlı Ocak

28 Eylül 2023 16:51
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Siemens Ankastrede Çatlak Ve Çözüm Bulunamaması

14 Kasım 2024 15:57

Ankastre Fırın Değişiminde Çizik Ve İlgisizlik Sorunu

27 Ekim 2025 13:50
Nağme sonuçtan memnun

27 Ekim 2023 13:24
"Çözüm süreci çok uzun sürdü. Yine de nezaket kuralları gereği teşekkür ederim."
Siemens Ev Aletleri Kategorileri