Bağcılar SGK Ölüm Aylığı Bağlanamaması

Serap
10 Ocak 2024 00:50

SGK Bağcılar Sosyal Güvenlik Merkezi memur ve yöneticileri tarafından vatandaşın görmüş olduğu muamele.
Babam yaklaşık 1.5 yıl önce Bağkur'dan emekli olmuştu maaşını alıyordu. Babamı 28.07.2023 tarihinde multiple metastatik kanser hastalığı sebebiyle vefat etti.
01.09.2023 tarihinde babamın emekli maaşını anneme devretmek için başvuru evrakını doldurup işlemlerin başlatılmasını SGK Bağcılar Sosyal Güvenlik Merkezi Ölüm aylığı işlemlerini yapan birimden talep ettik. Birimdeki memurlar EYT başvuruları ile uğraştıklarını bize sıranın geç geleceğini söyleyip evrakımızı teslim aldı. Aradan geçen 4 aylık süreçte 5 defa ikamet ettiğimiz Sultanbeyli'den kalp hastası annemi de alarak dosya ile ilgili bilgi almak için Bağcılar'daki SGK merkezine gittik. Her seferinde işiyle pek de alakadar olmak istemeyen dairede zamanının dolmasını bekleyen memurlar ile karşılaştık. Dosyamızın durumu ile ilgili açık net cevaplar da alamadık. Dosya ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayıp dosya arşive kaldırılmış bununla da kalmayıp Bakırköy ilçesinde yer alan SGK merkezine gönderilmiş. Güneşli SGK memurları zahmet edip sistemden dosyanın nerede olduğuna dair bir çaba sarf etmeden Bakırköy'dedir herhalde oradan kontrol ettirin dosyayı buraya göndermelerini talep etmemizi söylediler. Kendi iş bilmezliklerinin açığını vatandaşa iş buyurarak kapatmayı bilinçli bir şekilde tercih etmişlerdir. İstedikleri gibi Bakırköy SGK da dosyamız bulunup Güneşli SGK nın evrak bölümüne gönderimini talep ettik ve 08.09.2023 tarihinde dosya Güneşli SGK ya ulaştı. Ancak 1. Katta bulunan evrağımızın gelmediğini iddia edip Bakırköy SGK ya gönderilmeye çalıştılar. Reddedince evrak gelmişse evrak kabulden ölüm aylığı işlemleri yapan birime göndermelerini isteyin dediler onu da yaptık. Evrak yine bizim memurları ittirmemiz ile 2 kat üstteki birime ulaştı. Ancak yine işleme alınmayıp sonra bakılmak üzere kenara atıldı. 4 aylık süreçte annemin herhangi bir geliri yok ve babam üzerinden faydalandığı sağlık hizmetlerinden de faydalanamıyor. Hem parası yok hem doktora gidemiyor, kalp hastası ve kritik öneme sahip ilaçlarını da alamıyor. Durumu anlattığımız Bağcılar SGK müdür yardımcılarından A*** P**** da yaşanan bu mağduriyeti önemsiz bir vaka gibi karşılayıp kendi içlerinde kurdukları bu sistemi ve yaşanan bu gecikmeyi savunmuştur.

profile profile

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik İşlemleri
EYT Emeklilik Başvurusu