Garanti Kapsamındaki 2023 Model Sıfır Seat İbiza Araçta Motor Arızası!

Görkem
07 Haziran 2024 11:10

03.11.2023 tarihinde Antalya Başaran Otomotiv'den 2023 model sıfır Seat Ibiza 1.0 80 HP araç satın aldım. Aracım 2024 Mayıs ayında yani yaklaşık 6000 km civarında kendi kendine EPC arızası verdi ve motordan hırıltılı bir ses gelmeye başladı. Seat Yol Yardımı'nı aradığımda çekici talep etmeme rağmen aracın yürüyeninde sorun yoksa kendiniz servise getirmeniz gerekir dediler ve maalesef ki yolda araç devir kese kese 130 km servise ulaşmaya çalıştım. Ardından 21 Mayıs 2024 tarihinde randevulu bir şekilde yetkili servise aracımı bıraktım. Antalya'nın Alanya ilçesinde (Yetkili servise 130 km) yaşadığım için gidiş gelişte ikame araca ihtiyacım olduğunu belirtmeme rağmen Antalya Başaran Otomotiv ellerinde müsait ikame aracın olmadığını belirtti. Garanti kapsamındaki bir arabada motor arızası çıkıyorsa müşteri memnuniyeti adına araç kiralamaları gerekirdi fakat ilgisiz davrandılar. 7-8 telefon görüşmesine istinaden sabah saat 09:00'da serviste olmama rağmen tam olarak 14:30 civarında Doğuş Oto Genel Merkezi'nden yol yardım kapsamında 3 günlük ikame araç alabildim. Bana 24 Mayıs Cuma günü ikame aracın teslim edilmesi gerektiğini söylediler fakat ben de aracımın hâlâ serviste olduğunu, 130 km yol gidip aracımı nasıl teslim edebileceğimi hem Antalya Başaran Otomotiv'e hem de Seat Genel Merkezi'ne sordum. İkame aracın servisten çıkana kadar uzatılmasını istedim fakat yol yardım kapsamında prosedür 3 gün denildi ve asla yardımcı olunmadı. Buna istinaden Antalya Başaran Otomotiv'i aradım ve yaklaşık 1 saat sonra aracınız hazır, sorun giderildi, gelip alabilirsiniz dediler. Aracımı 24 Mayıs Cuma günü servisten teslim almaya gittim. Sorunun yazılımsal olduğunu, İspanya ile iletişim kurup yazılımsal olarak sorunu giderdiklerini söylediler. Fakat ben aracın motorunun EPC ikazını verdiğinde sesli çalıştığını tekrar söylememe rağmen bana merak etmeyin, sorunu yazılımsal hallettik dediler. Maalesef ki yaklaşık 1 hafta sonra, ilk olarak 30 Mayıs tarihinde tekrar EPC ve maksimum 3000 devir arızası aldım ve arıza şu an hâlâ devam ediyor. Özet olarak aracım yetkili servisten çıktı ve aynı arızayı hâlen almaktayım. Doğru işlem yapılmadığını düşünüyorum. Asla müşteri memnuniyeti gözetilmedi ve mağdur oldum. Sıfır aldığım araba kusurlu ve ayıplı çıktı. Aracın iadesinin yapılmasını veya yenisiyle değiştirilmesini talep ediyorum. Konu hakkında en kısa sürede tarafıma dönülmesi ricamdır, yoksa gerekli mercilere başvurumu yapacağım.

6 Ay Önce Aldığım Seat Marka Aracımın Arızasının Çözülmeyip Mağduriyet

Hacer
28 Mayıs 2024 11:37
6 Ay Önce Aldığım Seat Marka Aracımın Arızasının Çözülmeyip Mağduriyet

İkame Araç Ve Servis Sürecinde Yaşanan Zorluklar

04 Mart 2025 16:25
Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Seat İbiza Model Yeni Araçta Bitmeyen Arıza Sorunları

Ramazan
23 Ekim 2024 16:19

Seat İbiza Araçta Rölantide/Boşta Giderken Ötme-Islık Sesi

Şeyma
15 Aralık 2023 15:35
Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Alınan Araçta Akü Problemi Ve Garanti Kapsamı Sorunu

Özgür