Samsung 65 S95C Ekran Kararma Ve One Connect Box 40GBPS Sorunu

26 Mayıs 2024 17:586.279

Samsung s95c sahibiyim. TV'yi yaklaşık 7-8 aydır kullanıyorum. Ps5 ve Xbox'ta sorun yok fakat PC'de bazı oyunlarda ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Rastgele sinyal kesilmesi oluyor, Blackout olarak da geçiyor. İnternette ve birçok kişi mağdur durumda.

Bazen 10 dakikada bir, bazen 30-40 saniyede bir sinyal düşüyor ve yeniden gelmesini bekliyorsunuz. Paugge ve ugreen gibi sertifikalı HDMI 2.1 kabloları aldım, yine de sorun çözülmedi. Oyun modu ayarlarından hdr10+'ı kapatmamı söylediler. Kapatmasam attığım videoda daha fazla sorun olacak. Hdtv test incelemesinde sorunun One Connect box'tan kaynaklandığını belirtmişler.

40 gbps band genişliğine sahip HDMI 2.1'lerin 48 gbps desteklemesi gerekiyor. Yani Samsung, HDMI 2.1 çıkışlı diye orijinalliği şüpheli HDMI 2.1 çıkışlı TV'leri satıyor. Durumu yaşayanların konuyu konuştukları linkler mevcut: hatanın yaşandığı anları görmek için çektiğim video linki: https://www.youtube.com/watch?v=bq4a2ıjudsı.

videonun 3:50, 5:44, 6:25, 8:43, 9:33 saniyelerine bakabilirsiniz. Bir daha Samsung mu? Büyük bir sorun şu yaşadığım.

7 Temmuz 2024 23:41

Samsung 65S95C televizyonumda yaşadığım ciddi bir sorunu sizlerle paylaşmak ve bu soruna çözüm arayanlara yardımcı olmak istiyorum. Bu modelde 4K 144Hz ayarında bilgisayar oyunları oynarken, rastgele ve değişken bir şekilde meydana gelen sinyal düşmesi (Blackout) problemi yaşıyorum. Bu durum, oyun oynarken tamamen sinyal kaybına yol açıyor ve ekran kararıyor. Problemin ne zaman ortaya çıkacağını tahmin etmek imkansız.

Sorunu gösteren 2 video bırakıyorum

bu videonun 2.30 4.30 7.40 9.18 dakika larına bakabilirsiniz ve devamı sonradan geliyor

bu videonun 3:50, 5:44, 6:25, 8:43, 9:33 saniyelerine bakabilirsiniz.

Benim gibi bu problemden şikayetçi olan birçok insan Reddit, Avs Forum ve hdtv test gibi forumlarda konuyu tartışıyor. Problemin kaynağı, televizyonun One Connect Box kutusunun HDMI bant genişliğinin 40Gbps ile sınırlı tutulması. Bu bir hata, çünkü esasında ürün üretimden kusurlu. Bir önceki model olan Samsung S95B modelinde bu kutu 48Gbps olarak yapılmıştı. 120Hz bir TV’de 48Gbps varken, 144Hz panele sahip bu modelde nasıl 40Gbps olabilir? Bu durumu açıklayan bir videoyu hdtv test çekmiş ve işte video yu aşağıya bırakıyorum

25 Haziran'da Samsung servisinden başvurum üzerine. Servis evime geldi, ancak evde bir işlem yapamayacaklarını, hatta televizyonu götürseler dahi test edebilecekleri bir oyuncu PC donanımları olmadığını söylediler. Bana videoları WhatsApp üzerinden iletmemi istediler, ben de ilettim, ancak ne olumlu ne de olumsuz bir dönüş yapmadılar.

Videoları sonradan link olarak değil de normal olarak istediler yine attım ama bir dönüş alamadım Samsung u defalarca arıyorum dönüş yapmalarını istiyorum dönmüyorlar resmen ölü taklidi yapılıyor. Bir önceki TV imde Samsung Q95t modeliydi gayette memnundum. Samsung gibi marka üst seviye TV sinde nasıl olur da böyle bir üretim hatası yapar. Ürün resmen tüketiciye vadettiklerini yerine getiremeyecek bir donanımla satılan bir ürün. Bu problemle ilgili benzer deneyimler yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa, lütfen paylaşın. Umarım bu yazı, benzer sorunları yaşayanlar için faydalı olur ve Samsung bu duruma bir çözüm getirir.

28 Mayıs 2024 13:12

Firma bana döndü fiber optic HDMI kablo getirttiğimi bir de durumu onunla deneyeceğimi belirttim sorun çözülmez ise irtibatta olacağız.

Samsung Oled Televizyon Problemi

Cem

Samsung 65s95b oled Alındığından itibaren Ana kart problemi var. Televizyon açıyorum, ses var görüntü yok. Kapatıp tekra...

1 Destek

Tümünü Gör
Samsung TV Kumandası Arızası.

Samsung TV KumandasıArızası.

Mesut