Bekir sonuçtan hiç memnun değil

Roborock Orijinal Aksesuar Ve Orijinal Yedek Parça Sıkıntısı

05 Haziran 2024 13:29

Roborock marka robot aldık iyi her şey güzel taki orijinal yedek parça ve orijinal aksesuar ihtiyacınız olana kadar. Neden mi. Eğer Roborock alacaksanız önce satan kişiye sorun. Ürünün orijinal yedek parçasını / aksesuarlarını tedarik edebiliyor musunuz diye eğer cevap evetse lütfen burada paylaşın çünkü ben Roborock resmi sitesi dahil hiçbir yerden sonuç alamadım. Aldığınız cevaplar kaçamak olacaktır veya, lütfen ürün detaylarını inceleyin diye saçma bir cevap alacaksınız. Hatta Roborock un kendi resmi sitesine bu soruyu sorun, sizi Aliexpress'e yönlendirecektir yani yurt dışına. Orijinal parça hiçbir yerde yok. İnternette satılan ve muadil olarak belirtilen ürünlerin hepsi sıkıntılı. Örnek ; Süpürge yan kelebekleri her yerde satılıyor ama daha 1 oda temizlemeden yerinden çıkıyor. Mi Storun sattıkları sert malzeme olduğu için halılara çıkamayıp kaldırıyor (sert olduğu için) ve robot çalışamıyor. Şu anda ürünün paspas tertibatı arızalı, Ali Express te satılıyor vergi dahil 1800 TL civarları ama Türkiye gümrükte ne kadar gümrük masrafı çıkar kesin değil. Mi Store a sordum diyor ki, servislerde bile yok bu parça, ne zaman geleceği belli değil. Ürünü sanki satın almış gibi araştırma yapın aksesuar satın almak için, Roborock ismine benzer bir sürü site göreceksiniz orijinal muadil parça sattığını iddia eden (iddia diyorum çünkü satın alıp denedim) ama ne yazık ki hiçbiri orijinal gibi değil sadece görüntü aynı. Ticaret Bakanlığı nasıl müsaade ediyor anlamıyorum böyle şeylere. Türkiye'de satılan ürünlerin en az 10 yıl (üründen ürüne değişiyor) yedek parça bulundurması zorunluluğu var. Ama Roborock ithalatçıları bu olayı sanırım kağıt üstünde çözmüş fakat benim gibi vatandaş dedektif olmuş parça arıyor internette ve AVM lerde.

profile profile

Ayten
Ayten

Kesinlikle katılıyorum. Roborock S7 Ultra max robotumdan çok çok memnunum ama neredeyse bir aydır orijinal paspas arıyorum ama bulamıyorum. Böyle saçmalık olabilir mi? Amazonda 2 adet paspas 1.169 TL buldum. Ya orijinal değilse

Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Abdullah
09 Kasım 2023 13:18